Årstiderna recept💚

okt 9, 2021

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt till min dörr! Det kliar i fingrarna för att sätta igång och skapa recept, och mat som ger både min kropp och själ energi! Årstidernas Stora Mixlåda kom och gav mig inspiration till några av följande recept. Klicka hem din låda från Årstiderna redan idag för leverans under veckan!

Slicade morötter
Vackra morötter i olika färger. Gör till ”remsor” med en rotfruksskalare och servera som en sidorätt. Så vackert och gott i sin enkelhet. 


Päron frukost x 2
Fruktgröt
En fruktgröt är frukter som mixats med någon grönsak. En av mina fräscha favoriter är att mixa päron med fänkål och sedan toppa med valfria tillbehör. 
2 päron
1/2 fänkål
2 msk vatten
Skär päron och fänkål i mindre bitar. Lägg i en mixer och tillsätt vatten. Mixa tills en slät konsistens. Toppa med frön, nötter, torkad frukt ( fikon är mums), granola eller musli.

Päron med bovete
I en av mina böcker har jag en frukosträtt jag kallar bovete mums. Detta är en variant av bovete mums som är mättande och har alla essentiella aminosyror. 
1 dl groddat bovete
3 msk valnötter
1 päron
1 msk honung
mandelmjölk
Blötlägg bovete i minst 4 timmar ( blötlägg gärna mer bovete när du ändå blötlägger och ha till andra rätt), Skölj bort blötläggningsvattnet. Låt groddat i 24 timmar. Skär päron i mindre bitar. Hacka valnötterna grovt. Lägg i en skål med det broddade bovete. Ringla honung över och servera med mandelmjölk. 

Picklad rödlök
Picklad rödlök i kylen kan piffa upp vilken maträtt som helst. Ha alltid redo i kylen till sallad, till mackan, till pizzan eller toppa din bowl med. 
3 rödlökar
1 dl äppelcidervinäger
2 msk honung
Slica rödlöken med en mandolin. Lägg ut i en glasburk som har ett tättslutande lock. Häll över äppelcidervinäger och honung. Rör runt. Låt stå minst 1 timma för att snabbpickla. Går att förvara 14 dagar i kylen ( om inte mer). 

Krispig sallad med purröda tomater med en Hampafrödressing
Det är dressingen som gör salladen men det är avgörande hur råvarorna till salladen är såklart!
Hampafrödressing:
1 dl hampafrö
1 dl vatten
2 msk b-jäst
1 msk vit miso
1 msk äppelcidervinäger
Mixa till en len dressing. Drizzla över salladen. Förvara i kylen i cirka fem dagar. 


Äpplepaj:
En klassiker från min första bok ”Raw food på svenska”. 
Deg: 
4 dl mandlar3 dl havregryn
1 msk rapsolja eller mandelolja
en nypa salt
15 färska dadlar

Fyllning: 
2 äpplen
2 bananer
1 tsk kanel

Garnering: 
2–3 äpplen, skivade
kanel att pudra över

Kör mandlar och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. Tillsätt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tryck ut degen i en pajform.
Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen.
Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel.

Säkerheten för allt

Säkerheten för allt

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Women 55+

Women 55+

My mum❣️ I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

Tre dagar med grön skönhet

Tre dagar med grön skönhet

Så otroligt roliga dagar i Stockholm. Som vanligt är det intensivt när jag kommer dit, långa dagar och flera möten och allt det "vanliga" som rullar på i bakgrunden. I torsdags var det dags för Stockholm Beauty Weeks första dag. Jag fanns där för Johanna Bjurström om...

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Jag älskar att göra min egen yoghurt hemma, dels för att jag vet exakt vad som är i den och att det är något lyxigt att se hur färsk yoghurten kan vara. Här har jag använt Greatlife probiotika Flora. Jag tog en burk med Änglamarks kokosgrädde, hällde upp i en...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »