Chokladtryffel recept från Passion för Mat

apr 24, 2022

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går snabbt;)På scenen gjorde jag en chokladtryffel, som är ett nytt recept som jag gjort flera gånger nu och bjudit på i olika sammanhang. Här får du receptet att njuta av! Perfekt att ha i frysen.
250 gr kakaomassa, gör flytande i ett ljummet vattenbad

200 gr dadlar, urkärnade

1 burk kokosgrädde 

En nypa salt

Valfritt: topping, gojibär
Kör dadlar i en matberedare. Tillsätt kakaomassa och kokosgrädden. Ta endast den fasta kokosgrädden för en tryffel som är mer ”hård” och ta med vatten om du vill att det ska bli mer som en chokladmousse.  Tillsätt en liten nypa salt. Kör allt till en krämig massa. Häll upp i en form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen cirka 2 timmar. Ta fram och dela i mindre fyrkanter 2×2 cm, lägg i en låda och ställ tillbaka i frysen. Redo att ta fram och njutas utav.  Toppa med valfri topping; gojibär, hackade nötter, kakaonibs, rivet apelsinskal, eller var kreativ. Var även kreativ och använd olika smaksättare i tryffeln; exempelvis lakrits, chili, ingefära, pepparmynta. 


På mässan fanns flera utställare och många har växtbaserat tänk och att maten ska vara så ren som möjlighet, och passionerat gott också. Bland annat:

Peas of Heaven
Raw food choklad från Chokladfabriken/ Wermlands choklad 
Ännu ett hurra för mat som gör gott för både kropp och natur!

Ta en paus

Ta en paus

Sometimes I loose my way but I always know that I will come back home. During my 15 years with raw food I have found my way how food can assist me in my life process of remembering who I am, what I came here for and how I can live my life in joy and love. In...

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

Säkerheten för allt

Säkerheten för allt

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Årstiderna recept💚

Årstiderna recept💚

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »