Snart dag fyra till ända på min gröna juice fasta… Och ljuset och glädjen är tillbaka… Det såg lite mörkt ut för att min fasta skulle fortsätta igår.. Var inte på toppenhumör och det var många känslor som kom upp.. Men det var lika viktigt att ta hand om de känslor som inte är så positiva som de som är det. Kort sammanfattat var det en lärorik dag… På kvällen fick jag syn på en öppnad raw chokladkaka, jag tog upp den och tittade på den. Och kom på att dofta inte är att äta, så stod jag och njöt av kakaodoften i fem minuter. Jag äter sällan raw kakao och fick en glädjekick av att bara dofta – bra tips;)! Läs mer om chokladkakan nedan och vart du kan köpa den!
Idag då denna fjärde dag, när jag vaknade med tuppen, gjorde mina posturalterapi övningar och drack min första gröna juice var jag glad som en lärka. Tre dagars tvivel var borta och hunger var borta, och jag kände istället en stor tacksamhet att jag hade hållt ut – kom ihåg ett citat som jag brukar ge mina detoxkunder ”när frestelsen att ge upp är som störst är du närmast att lyckas”. Det hade jag med mig och visst var det sant, så sant. Kände också en stor befrielse över att inte behöva handla mat, förbereda mat, tänka mat utan bara få vila ifrån det. Det som jag dock kom underfund idag med att jag känner otroligt stor glädje i att just handla, tänka, förbereda och njuta av maten. Så på måndag känner jag en stor kreativitet att forma nya recept till receptprenumerationen och njuta fullt ut av varje tugga!
Mulu raw food choklad
En kallpressad Rå choklad utan varken raffineratt socker eller sojalecitin. Helt gluten- och mjölk fri. MULU är sötad med raw agavenektar, som har ett lågt glykemiskt index. Agavenektar utvinns ur de näringsrikabladen från en kaktusväxt.
Rå choklad innebär att produkten inte någonstans i tillverkningen hettats upp över 42 grader. Detta ger chokladen en annan smak och konsistens än traditionellt tillverkad choklad. Mulu har därför en konsistens som en krämig kolatryffel, trots att den har en hög procenthalt.
Kakaofrukten innehåller bl.a antioxiadnter, zink, järn, magnesium samt hjärnans prdouktionav ”Lyckohormoner” som serotonin och dopmamin. I en traditionell tillverkningsprocess rostar man fröst kakaobönrorna mellan 100-300 grader. Sedan hettar man upp chokladens olika ingredienser flertalet gång under hela tillverkningsprocessen. Denna behandling gör att en hel del av näringsämnena i kakaon försvinner helt eller får försämrad kvalitét. I Mulu bevaras dessa värmekänsliga näringsämnen tack vare den skonsamma tillverkningsprocessen.
Ingredienserna i Mulu kommer ifrån ekologisk produktion. Förpackningarna är framtagna av helt biologiskt nedbrytbart material och som har ett växtbaserat bläck för trycket
”the way Mother Nature intented”
Köp på dessa länkar:
Theobromatastings
godasaker
Green Juice and Raw cacao!
Erica
Long Live Life!









Tack för idag, hjärtat! Härligt att se dig.
Puss mitt hjärta!
Hej Erica!
Jag har precis börjat så smått med raw food, bland annat läst din bok som jag tycker är väldigt inspirerande! Jag har en fråga till dig, hoppas det är ok att jag ställer den här i kommentarsfältet 🙂 Jag undrar bara om du vet om det är vanligt att man mår fysiskt dåligt när man börjar äta mer raw food? Är det en del av någon slags utrensningsprocess?
Väntar med spänning på fler rapporter. Hoppas det går fint för dig!
Lägger precis ut dag fem och sex nu! En dag kvar:)!
Fanny, det du beskriver är vanligt när man övergår till att äta mer raw. Det ska dock försvinna efter några veckor, gör det inte det gå till en kunnig naturläkare eller liknande för att se så att du har någon brist på något! Jag önskar att du finner mycket glädje och njutning på din raw food resa! kram
erica