NICEkombucha

Have a Bucha baby! Var ett uttrycks som myntades hemma i vårt kök. Jag är lite lat och frågade barnen och de ville ha ” bucha baby”? Jaa var alltid deras svar. Därifrån kom vår slogan Have a Bucha baby!
Varför är jag med och samskapade NICEKombucha? Just ordet NICE kom jag på för att jag ville skapa något som är nice för människor, våra medmänniskor och planeten vi bor på. För har vi massor av goda tarmbakterier har faktiskt forskning visat att vi blir med hälsosamma och lyckliga, och är vi mer hälsosamma och lyckliga behandlar vi även våra medmänniskor och vår värld på ett bättre sätt. Så mycket börjar med vår tarmflora faktiskt.  Jag hade under cirka 8 år min egen produktlinje med superfoods och det superroligt att se hur superfoods gjorde större och större intåg på hyllorna i ”vanliga” butiker. Superfoods gör en stor skillnad i människors liv och det är något jag använder dagligen, dock som skrivet börjar allt i tarmen. Har du en god tarmflora så tar du upp alla nyttigheter i superfoodsen och alla annan mat. Därför kände jag så starkt att vara ansiktet utåt när jag blev tillfrågad att vara med och ta fram ett nytt kombucha märke i Sverige.  Det tog ett år av möten som var fyllda med galna ideer, skratt och samskapande innan vi hade en flaska av NICEkombucha i vår händer. Nu börjar den spridas runt om i Sverige och snart även i Norden hoppas vi.

Det var också så ”drinks by erica” föddes – min nya linje inom mitt varumärke Raw food by erica.

Att introducera Kombucha ( eller andra fermenterade produkter) på daglig basis är något av det bästa du kan göra för din fysiska och mentala hälsa. Jag rekommenderar varmt att läsa boken ”Kimchi och Kombucha” skriven av Soki Choi där hon skriver om fakta, forskning och recept kring Kimchi och Kombucha.

Have a bucha Baby!

Här är info från vår hemsida NICEkombucha.com


Vad är Kombucha?

Kombucha är en 4000 år gammal dryck från Kina, även kallad Livets Elixir och har använts för långt leverne i tusentals år inom den österländska medicinen.

För att kombucha ska bli till behövs en Scoby, som är en svampkultur, en moder.

Till det nybryggda kalla teet tillsätts lite socker och en scoby. Scobyn behöver lite socker för att kunna leva. Scobyn äter upp sockret därav sänks sockerhalten avsevärt när kombuchan bryggs. Efter cirka 3 v. är kombuchan färdig för tappning.

Moder scobyn kan ge bebisar. Dessa bebisar används för nya satser av kombucha och växer tills sig.

Kombucha kan vara allt från en måltidsryck, träningsdryck, festligt alkoholfritt alternativ, till kidsen istället för läsk och på samma gång blir det som en dunderkur för hälsan med betoning på tarmhälsan där 80% av immunförsvaret sitter och där stor del av vårt viktiga serotonin bildas.

Vår kombucha är självklart opastöriserad och fermenterad i minst tre veckor för maximala hälsoeffekter och bryggd på renaste källvatten och den finns i flera olika smaker. 

Nice kombucha är äkta och levande hela vägen från tillverkning till flaskan. Den är självklart opastöriserad, naturligt kolsyrad, raw, ekologisk och den är inte mikrofiltrerad.

Den är bryggd enligt traditionella metoder på det renaste källvatten. Vi använder inga koncentrat till vår smaksättning, bara rena ekologiska produkter av högsta kvalitet.

Vad innebär pastörisering?

Det innebär att livsmedel värms upp till mellan 70°- 140° beroende på process för att döda mikroorganismer och därmed öka hållbarheten. Alla nyttiga mikroorganismer/ levande probiotika och antioxidanter med de läkande och hälsofrämjande egenskaperna vill vi självklart inte döda. Då är det inte längre en äkta kombucha.
Vår kombucha är tillverkad med fingertoppkänsla av personer med stort kunnande och lång erfarenhet där resultatet blir en ren, hållbar och god produkt.

Vad är probiotika?

Probiotika är goda bakterier som finns i fermenterad mat/ dryck eller kosttillskott och de behövs för vår tarmhälsa. 80% av immunförsvaret sitter i tarmarna. Det faktum att vår livsstil har ändrats drastiskt under de senaste 50 åren har satt sina tydliga spår. Det pågår ett ständigt krig i våra tarmar mellan de onda och de goda bakterierna. Tillstånd som kolik, stressmage, förstoppning, diarre’, uppblåsthet och ont i magen är tecken på att de onda har fått övertaget och balansen är rubbad och som en följd till det så kan immunförsvaret försvagas. Det finns mycket ny forskning som visar på sambandet mellan obalans i mikrobiotan i tarmarna och många olika moderna sjukdomar t.ex diabetes, hjärt och kärlsjukdom, övervikt m.m
När man tillför de goda bakterierna t.ex genom att dricka NICE kombucha kan det tillfälligt kännas lite ”stökigt”/ bubbligt till balansen mellan de onda och de goda är återställd. Det är inget konstigt och bara ett tecken på att produkten är äkta. Börja med en mindre mängd och öka successivt om du har överväxt av de onda. 

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »