Vackra vårsoltrålar möter mitt ansikte idag. Lapade sol idag på en uteservering och åt vitkål, valnötsröra och ett äpple (obs medhavd). Jag såg hur människorna kring mig sög i sig solen och värmde sina soltörstiga kroppar. Barnen åt glass, grabbarna drack kall pilsner och mammor sippade kaffe latte. Jag kände ett sådant firande i luften. Firande av solen som ger oss liv.
Efter att ha varit hemma nu i fyra dagar har jetlag luddet lämnat mitt huvud. Resan till Bali har varit magisk och det har varit både en yttre och inre resa. Jag bär med mig minnen och jag ser nu framemot allt spännande som kommer att hända det kommande året. Men mest av allt uppslukas jag av magin i varje nu.
Innan jag snart ska åka till en vän på lördagsmys och klädbytarkväll, (så otroligt roligt att göra en klädbytarkväll), vill jag sammanfatta de sista dagarna i Bali och visa dig några bilder.

Vi fortsatte att äta och äta. Jag fick lite panik de sista dagarna – ”hur ska jag hinna äta allt??” – så det blev tre rätters två gånger om dagen;).

Ett fantastiskt ställe som låg ute bland risfälten och som serverade mat som odlats på deras egna odlingar var det perfekta ställe för en söndagslunch. Jag beställde en vild sallad och en kokosnöt. Blickade ut över risfälten och fick nypa mig i armen av det underbara jag var omgiven med.


Att raw food är stort i Ubud har du säkert förstått vid det här laget;). David Wolfe var i Ubud, men jag missade honom med några dagar. Han hade en föreläsning och hängde runt i stan ett tag. Raw food personerna i Ubud är engagerade. Det finns en egen facebook grupp som du kan gå med i. De har knytkalas, kurser och andra skojigheter tillsammans. Jag hittade via nätet, denna vidunderliga cyberspace, en svensk tjej Shanti, som bor i Ubud. Hon skulle ha en kurs tillsammans med en vän. Och jag anmälde mig med en gång för att få träffa likasinnade och njuta mat tillsammans.

Lasagne, halloncheesecake, senapsdressing, stor sallad och kärlek stod på menyn. Vi fixade och myste tillsammans. Vi var personer från jordens alla hörn med samma passion.

En dam på kursen bor i Ubud och har sin egen ekologiska odling. Hon hade tagit med stora buntar med basilika, citronbasilika och citrongräs. Tyvärr hann jag inte åka och kika på hennes odlingar, vilket jag verkligen velat göra. En dröm jag har är just att odla helt min egen mat.

På flygresan hem imponerade Malaysian airlines med att servera maten i lådor gjorda av sockerrörsfibrer och som var helt nedbrytbara. Min raw food mat såg ut så här:

Fast innan hade vi åkt till Bali Buddha, som säljer ekovaror och raw food bollar och bunkrat upp inför en 30 timmars resa. Igår åt jag den sista chokladbaren och idag det sista päronet som vi haft med oss till Sverige. Det var det sista av Bali jag fick smaka men som fick bli en del av mig – uppfylld av magin från ”the islands of the Gods”.
Värme finns överallt. Ljus finns överallt. Och som jag nämt i tidigare blogg inlägg – var mer varmhjärtad mot dig själv och andra.
Rain or sun let there be love!
Erica









Det låter som att jag måste besöka Bali nu. Att det fanns sådant rawfood-utbud hade jag aldrig gissat!
Det är skillnad på utomlands och utomlands, men vi sticker till Gran Canaria för en liten familjebreak från vardagen. Bara en veckas vila och mys.
Vi ses snart, hoppas jag.
/Henrik
Henrik!
Gran Canaria, låter helt jätteskönt! Alltid lika kul att åka bort för att se hur skönt det är att komma hem:)!
Ses när ni är hemma igen!
krama familjen!
Erica