
Tryfflar så goda att man måste blunda, sa Saga när hon hade gjort tryfflarna och smakat…
Hur går det med utmaningen jag gav dig i december att bara äta raw sötsaker och undvika vitt socker? Tryter godsaks recepten får du mumsiga julrecept här!
Raw Tryfflar, ca 10 st
4 dl parano?tter
en nypa salt
15 dadlar
1?2 dl kokosolja, mjuk
3?4 dl raw kakaopulver + 1?4 dl raw kakaopulver
Ko?r parano?tter i en matberedare. Ka?rna ur dadlarna. Ko?r dadlar, koko-solja, salt och 3?4 dl kakaopulver tills du kan forma dem till tryfflar. Va?nd dem i kakaopulver. Fo?rvara i kyl eller i frys.
Fler julrecept hittar du här!
Mitt jultips är att också planera in en Endags detox med Gröna Smoothies i mellandagarna. Kroppen kommer tacka och jubla!
Spirulinagranar
Perfekta på julgodisbordet. Spirulinajul- granar med snöflingor på!
3 dl kokosflingor
9 dadlar
3 tsk spirulina
Chokladsås:
1/2 dl kokosolja
2 msk raw cacaopulver
valfri sötning; 1 msk agave/honung eller en knivsudd stevia
Kör kokosflingor och dadlar i matberedaren tillsammans med spirulina. Forma toppiga bollar. Gör kokosoljan mjuk och rör ned övriga ingredienser. Doppa i chokladsåsen och strö kokosflingor över.
Julkaka
Som julens mjuka pepparkaka….Utan julkryddorna blir kakan en mumsig kaka att äta året om, så variera med raw kakao istället för carob.
3 dl pecannötter, blötlagda 8 timmar
1 dl yaconsirap
3 msk carob ( eller mer för mer chokladsmak)
2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1/2 tsk ingefära
en nypa salt
Garnering:
3 msk gojibär samt rivet apelsinskal
Kör pecanötterna finmalda i mixern. Tillsätt alla ingredienser förutom yaconsirapen och mixa. Tillsätt sirapen och kör igen. Forma till en kaka eller tryck ut i en avlång brödform ( obs ta bakplåtspapper i formen först). Vänd upp och ned på. Garnera med gojibär och apelsinskal.
Ljuvlig Julig ischoklad
Tips för extra julig känsla blanda ned rivet apelsinskal samt kryddnejlika eller pepparmyntaolja. Den enda sötningen kommer från mullbären, tillsätt honung eller annan sötning om du vill ha det lite mer sött:).
Cirka 2 dl kokosolja, flytande
1 tsk kanel
3 msk raw kakao, eller mer om du vill ha mörkare choklad
1/2 dl hampafrön
1 dl mullbär
en nypa salt
1 dl cashewnötter, grovhackade
Blanda alla ingredienser utom kokosoljan i en skål. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned kokosoljan. Bred ut på ett smörpapper och låt stelna i kyl eller frys. Bryt till bitar. Obs! Behöver förvaras i ett kylskåp och ta fram en bit när du blir sugen.
Kika här för fler recept
Get the Flow going – Lymfmassage
GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...








0 kommentarer