Den här helgen blev en helhelg med raw food! Min gudmor fyllde 59 år på lördagen ( om ni läser mina statusar på facebook, så är det hon som häller i sprit i sina spiruliadrinkar – helt underbart, man ska vara raw på sitt eget sätt:)! Vi hade fixat ett överraskningskalas för henne och jag stod för maten. Så med fina medhjälpare svängde vi ihop en tre rätters buffé på drygt en timma till 20 personer. Det är så häftigt att se hur snabbt det går att göra raw food för många personser! Prova nästa gång får du se!
Fördrinken blev inte så raw men tilltugget med cashewsourcream ost, grönsaksstavar och linfrökex fick väga upp bubblet i glasen. Huvudrätten blev en lasagne & en jättestor grön sallad med ärtskott och tomater. Som vanligt har jag en plan av vad det ska bli, men på plats blir det alltid något annat. Och det blir (nästan) alltid supergott!
Desserten för kvällen fick bli en ”strawbwerrycheesecakecupcake” – jag gjorde så att det skulle bli två per personer, av någon konstig anledning är det så gott att kroppen vill ha en till;)!
På söndag träffades vi några vänner hemma hos oss för att göra raw food desserter ihop. En slags ” raw food sunday afternoon tea” men med glada desserter istället för torra scones.
Jag tror det blev 10- 12 olika desserter och jag kan säga att det inte blev någon middag den dagen. Och som jag ofta pratar & skriver så är det helt okej. Det är ju näring i dessa desserter och kroppen och munnen jublar!
Jonas kanske ni känner igen från boken ” Raw Deligt” – han visade sig vara en hejare på chokladmousse och blåbärsmousse.
Line och Henrik hade gjort en morotskaka som så lämpligt heter ”tager-vad-man-haver-morotskaka” – för det var vad det blev. De gjorde en underbart god morotskaka av vad de hade hemma och fyllde den med massor av kärlek. Det är så gott att äta något jag inte gjort själv – att bli bjuden på raw food händer inte så ofta.
Det är ett av knepen att få raw food att funka. Att träffas, tillreda och äta raw food tillsammans. Prata om maten och dess magiska kraft med likasinnande. Utbyta tips och smaker. Det handlar givetvis av råvarorna som maten tillreds av men som också är oerhört betydande, är den känslan som finns när maten tillreds. Vi laddade denna magiska kväll med mycket glädje, ro och gemenskap. Låt det hända.
Togetherness
Erica
Long Live Life















0 kommentarer