Hemma igen efter fyra helt fantastiska veckor med sol och läkande mat, möter vårsolen och minusgrader. Av med flipflopsen och på med raggsockorna.
Det blev en liten köldchock att komma hem men det tog en dag sen kändes det inte konstigt att palta på sig flera lager kläder, tjocka sockor och en värmande mössa för att gå ut. Vi kom i fredags och helgen behövdes för styra upp tidskillnaden, tvätta berget med tvätt ( vi tvättar även alla rena kläder när vi kommer hem efter varningar om vägglöss som följer med Asien resenärer hem från deras semesterar, och dem vill vi inte ha hemma hos oss), handla gröna blad och annat för att fylla en tom kyl och sortera högen med post. När jag varit ute och rest kör jag också alltid ett detoxpaket från Holistic för att hjälpa kroppen att göra av sig med ovälkomna gäster, ex parasiter som kan ha flyttat in i min tarm. Sen är det alltid bra att rensa lite nu när våren verkar komma på allvar – solen lyser just nu in och ett uppenbart vårtecken är att jag ser dammråttorna väldigt tydligt på golvet här på kontoret. Snart ska de också rensas upp;) men först vill jag skriva en kortis om sista veckan på Gili Air.
Gili Air är en liten ö som ligger cirka 2 timmars båtresa från Bali, förra gången vi var i Bali for vi till Gili Meno som är den minsta av de tre övrna. Denna gång blev det Gili Air. Jag hade sett framemot sand mellan tårna, bad och sol sedan vi bokade resan i juli och det höll på att inte bli som jag tänkt det, så som livet är ” det blir aldrig som man tänker”. Det hade blåst kraftigt i flera dagar och båtarna var inställda men tack och lov började de gå igen den dagen som vårt boende var bokat till. Överlycklig blev jag och även tokigt sjösjuk på vägen dit.
På en ö är det inte riktigt lätt att hitta mat trots att jag trodde det skulle vara ett överflöde av frukt och grönsaker . Jo det fanns men då allt behöver komma med båt till Gili håller frukten och grönsakerna inte alltid så bra. Jag kom nu på att jag skulle tagit bilder för att visa hur papayan exempelvis var så möglig att den nästan komposterade sig själv där på hyllan i affären, hur fiskstanken smittade av sig till gurkorna som låg bredvid och hur salladen hade passerat sitt bäst före datum för cirka en vecka sen. Vi som hade klarat oss ifrån att bli magsjuka hela resan ville inte bli det nu heller, så denna vecka på Gili Air blev en kompromiss med den raw maten- för äta bör man annars dör man.

Vi fixade lättare lunch på rummet, se bilden med vattenmelon, tomater ( som vi sköljt i kolodialt silver och vatten), papapya, solrosfrön & pumpakärnor (som vi hade haft med oss från Bali), gurka och lime. Sen blev det kanske ett grillat vegetarisk spett till middagen på ett mysigt ställe vid stranden med en ok salladsbuffe till. Jag tänkte mycket på att det är att göra det bästa man kan av det man kan, där man är. Det går att stänga in sig i sin trygghetszon och bara stanna hemma för att vara säker på att man kan äta sin raw food eller så tar man livet som det kommer på resor/äventyr och låter maten flöda med livet med en raw intention. Så blev det också för mig, att jag fick se mat som medicin. Jag bävade nämligen för hemresan över havet, som just den dag då vi skulle ta båten tillbaka till Bali, hade stora vågor…. Jag lyssnade in och frågade min intuition vad jag behövde för att inte vara sjösjuk. Den sa ”potatis chips och kakor”. Kändes superkonstigt att följa denna signal men faktum var att jag inte var sjösjuk ett ögonblick med detta som färdkost. Trots att resan tog en timma extra och båten guppade enormt.
Så enormt tacksam för att jag följde min intution och ”tillät” mig att följa den. Återigen, mat är medicin och just denna resa var det just chips och kakor som blev min sjösjukemedicin.
Hemma igen så blev det gröna smoothies, zucchinipasta, chiafrön och den vanliga maten som jag verkligen ser som min medicin.
Veckan är laddad med föreläsningar, event på fredag i Stockholm och Spirit Award på lördag och helgen som följer kommer Kate Magic och gästar Göteborg – whoa! Det finns platser kvar om du kan komma, kika på eventkalendern på startsidan.
Här är en bild från Bondens Marknad som är varje morgon i Ubud

Saga äter Mangosten

Den lokala fiskhandlaren på Gili Air

Raw or Not – Go with the Flow
Erica

Get the Flow going – Lymfmassage
GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...








Så vad skulle du rekommendera? Gili Meno el Gili Air? Tänkte åka o dyka en vecka ftr Ubud. Men vill ju kunna äta oxå…
Kram Sofie
Hej Sofie!
Jag har hört att det ska öppna ett raw food och yogaställe på Gili Meno, då hade det varit stället att åka till;).
Annars är Gili Air lite mer ”liv” och fler affärer och köpa frukt och grönsaker i samt utbudet av mat är större.
ha en fantastiskt resa!
Kram
Erica
Hej!
Har du tips på bra solskyddskrämer?