Recept i samarbete med Raw Nice

Jag blev som en unge på julafton när jag fick ett paket från Raw Nice hemsänt. Det kliade i fingrarna att få skapa nya recept! här får de del av några av recepten som kom till i mitt kök.

Informationen är från clearlife.se som säljer dessa härliga pulver om du inte vill vänta! Ange koden rawfoodbyerica och du får 10 procent på ditt köp.

Blå Pepparmynta Cheesecake 

 Botten:

5 dl valnötter

1 dl riven kokos

15 dadlar

en nypa salt

Fyllning:

8 dl cashewnötter, blötlagda 3-4 timmar

1 dl kokosolja

1 dl agavesirap

1 msk sojalecitin/ riskli

en nypa vaniljpulver

4-5 droppar pepparmynta
2 tsk blue spirulina

3-4 dl vatten

Kör pecannötter/ valnötter och riven kokos finmalda i en matberedare. Tillsätt dadlar och kör igen. Tillsätt vaniljpulver, salt och kör igen tills det blivit deg. Tryck på bottnen av en springform.

Häll av blötläggningsvattnet på cashewnötterna. Lägg cashewnötter i en mixer med, sojalecitin, vaniljpulver, 1 dl vatten, pepparmynta och honung.  Mixa tills du får en len kräm. Späd eventuellt med lite mer vatten om det skulle behövas.  Lägg halva av den vita krämen på en botten. Mixa resterande av den vita krämen med den blå spirulina. Bred ut den blå krämen, förutom 2 msk som du lägger i en skål, över bottnen. När det under lagret har satt sig något, bred ut det vita lagret ovanpå. Jämna till ytan. Klicka ut den blå krämen ( se till att den fortfarande är rinnande i sin konsistens, annars blanda med varmt vatten)  i små pluppar och dra igenom med en tandpetare för att göra hjärtan. Kika på min youtube kanal hur du gör hjärtan, klicka här.

Ställ in i frysen i cirka 6-8 timmar. Tina 20–30 minuter innan servering.

 Blå Spirulina är ett extrakt av Arthrospira platensis (Spirulina). Dess fantastiska blåa pigment innehåller främst fykocyanin, en kraftfull antioxidant.

Blå Spirulina är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då extraktet har en ill-blå, fantastisk färg. Ta lite så blir drycken turkos, ta mer så får du en stark blå färg. Varför inte göra en smurf-smoothie idag?

Saltlakritsshake

En milkshake som är lyxigt läcker och smakar saltlakrits, och färgen är helt galet läcker. Så vill du njuta av något läskande samtidigt som du detoxar kroppen – gör denna!

4 frysta bananer

1-3 tsk lakritspulver, börja med 1 tsk och öka varefter ( lakritspulver har så olika styrka)

2 dl växtbaserad mjölk

1-2 tsk aktiverat kolpulver

1 msk lucumapulver

en nypa salt

Mixa allt i mixern till en slät konsistens.

 

 

Din egen aktiverade Kol Tandkräm

Kan tänder bli vita av något som är svart? Japp, det kan de. Kol i tandkräm är populärt, så varför inte göra en egen tänkte jag. Hela familjen har borstat tänderna med vår svarta tandkräm och resultatet har varit bländande.

1 msk bikarbonat

2 tsk kolpulver

1/2 dl kokosolja

Gör kokosoljan flytande. Rör ned bikarbonat och kolpulver i kokosolja. Förvara i en liten burk.

Vårt aktiverade kol är tillverkat av bambu som har värmts upp och utsatts för syre. Resultatet är ett fint svart pulver som kan absorbera allvarliga mängder toxiner och andra saker du inte vill ha i kroppen.

Raw Twister Glass

Kreativa kids kommer ofta med bra idéer! Vi vill göra snurrade glassar med olika färger, inspirationen kom från härliga pulver från RawNice och med formar från Panduro.

Basglass:

4 bananer

1 burk kokosmjölk/ grädde

1 msk xylitol

Fördela i två skålar.

Till halva glassen:

1 tsk Dunaliella pulver

Rör ned till basglassen

Till andra halva glassen:

100 gr frysta jordgubbar

8 dadlar

1/2 msk pitaya pulver

Mixa med basglassen.

Varva de två olika smakerna i glassformar. Ställ in i frysen.

Dunaliella Salina är en mikro-alg som är rik på antioxidanter och mineraler men speciellt rik på betakaroten och alfakaroten vilket färgen avslöjar.
Dunaliella är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då pulvret har en fantastisk orange färg.


Pink Pitaya är pulver gjort på frukten dragon fruit. Det är rikt på antioxidanter som vitamin C samt B vitaminer, fiber och mineraler. Det är ett populärt tillägg till smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor, gröt och mat då pulvret har en fantastisk chockrosa färg.

 

 Purple Banana Nice Cream Bowl

Om man kombinerar en Nice Cream och en Smoothie Bowl blir det dubbelt så gott! Att leka med olika färger och låta ingredienserna styra blir extra läckert.

3 frysta bananer

1 msk kokossmör

en nypa vaniljpulver

Mixa till en slät och krämig glass i mixer eller matberedare.

3 frysta bananer

1 avokado

1 msk citronjuice

1 msk pea pulver

Mixa till en slät och krämig glass i mixer eller matberedare.

Blanda de båda i skålar, toppa med förslagsvis frysta och färska körsbär.


Butterfly Pea är ett pulver gjort på torkade, vackra blåa ärtblommor. Pulvret är rikt på proantocyanidiner och antioxidanter. Dessa blommor har använts i Asien sedan länge för att färga mat.

Butterfly Pea är ett populärt tillägg till te, smoothies, chiapuddingar, drycker, pannkakor, tårtor och mat då pulvret har en fantastisk färg. Häll upp en kopp varmt vatten och lägg i en lime- eller citronskiva. Tillsätt en tesked av butterfly pea i vattnet, kläm på citronen och pulvret ändrar färg från blått till lila…ändrar färg som en fjäril. Butterfly Pea pulver kallas ofta för ”blått matcha te” på internet fast det inte har någonting med matcha te att göra.

 

 

Utlottning – RegnbågsPulver från Raw Nice

Jag är helt tokkär i de olika pulvren från Raw Nice! Det är en lycka att skapa med färger och tänk att de är proppfulla med näring också. Mina barn älskar att göra blått vatten -vatten med blå spirulina i. Med några droppar pepparmyntaolja i blir det riktigt fräscht vatten. Nu när det varit sommar har det även varit så mycket prat om att man kan skydda sig med antioxidanter inifrån som ett naturligt solskydd. Dessa pulver spricker av mängden antioxidanter!
Du kan vinna en valfri påse från Raw Nice – skriv i kommentaren varför du behöver med färg i ditt liv?
Kom ihåg att ange din emailadress. Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av augusti och meddelas via mail.

Raw Cupcakes – sprillans nya recept för Premium Medlemmar

Unbakes cupcakes
Barn älskar att göra cupcakes, och jag med! Leka med färger och former. Jag är usel på att spritsa men min dotter Saga, 10, år älskar att spritsa men denna gång försökte jag göra det helt själv. Resultatet blev inte det bästa men försöker man aldrig så lär man sig aldrig tänker jag. Så jag kommer fortsätta att spritsa tills jag blir duktig på det!
Dessa cupcakes kräver lite pill men det är både roligt och gott.
Varje recept ger cirka 5 stora eller 10 små cupcakes.
Vill du byta ut honung och lönnsirap kan du göra det mot agavesirap som är mer neutral i sin smak.
Där det står nötmjöl i dina recept går det suveränt att använda pulp från om du gjort nötmylk 🙂
Går utmärkt att göra helt klara och ta fram och tina efter det du blir sugen eller får gäster!
* Läckra Vaniljcupcakes
* Maffiga Kokoscupcakes med mangofyllning och citrongräs frosting
* Nutella Chokladcupcakes med hasselnötter

*** MEDLEMSKAP RAW PREMIUM  ***

Detta innehåll är tillgängligt för premium-registrerade användare.
Vill du ta del av detta innehåll så kan du registrera dig eller uppgradera ditt medlemskap här.

Raw Life festival 2018

Vilka dagar vi hade på Mundekulla och Raw Life Festival! Det kändes som vi hade kunnat stanna kvar och äta grön mat resten av sommaren.

 

Annette Ericsdotter med köksteam hade skapat en underbar lunch innan deltagarna kom. Det började på bästa sätt kan man säga:)

Efter den första samligen var det dags för pizza night- en recept som jag fick vara med och samskapa. Köket hade gjort receptet och preppat så fint. Här är Olivia som lägger sista touchen på pizzan.

Som extra lyx bjöd vi på en brownie. Mumma!

Solen sken över oss och vi sken ikapp med den. Det är så otroligt fint att få möta likasinnade på en magisk plats.

Som workshopsledare är det mer planering än vad man kan tro men en föreläsning fick jag till att gå på. Urban Goddess med Kristina Turner. Vilken kraft det blev bland oss kvinnor, även tårar och skratt delade vi.

 

En av kreatörerna som var med och delade sitt recept var Victoria Vesterlund som har en blogg rawvegan.se och en youtubekanal. Hon delade sitt recept på pumpapaj. Victoria föreläste också om groddar och det bästa är att Victoria har gått utbildningen till Raw Life Educator för 4 år sedan. Hennes resa från 4 år sedan till där hon är nu är makalös!

På lördag kvällen hade Elin Teilus en konsert och sedan en healing stund med sin jojk och Camillas gongar.

Lars Frölander var en riktigt VIP gäst och han delade sin historia och sitt sätt att äta och tänka. Intressant med en idrottsman på så pass hög nivå som väljer veganskt och raw!

Jag fick möjligheten att ha två föreläsningar – en om adaptogener och elixir och en annan om raw ostar. Det är lite svårt att begränsa mig – det finns så mycket att prata om och länge om allt:).

Jag står till vänster, kvinnan i mitten har gått ned 57 kilo med raw och veganskt mat (!) och till höger Regina Rojas som hade föreläsning om peruansk raw food och gjorde en underbar middag och läcker frukost.

 

Peter Elmberg höll stämningen med sin gitarr och Mundekulla sångerna Grundaren och den som driver Mundekulla sedan 20 år tillbaka. Grattis till Mundekulla!

 

Fantastisk mat som vi alla njöt utav!

 

 

Regina presenterar sin middag – sötpotatischipsen var frasiga och super goda.

 

Min fina vän Camilla som för oss in i stillhet med hennes gongar. Läs mer om Camilla på happyyoga.se och se vart hon håller sina event.

 

 

Efter att njutit av kunskap, underbar mat, gongar, workshops,  yogat med min man Sam,  med varandra så hängde vi ut i caféet och fick plats för en och annan kaka.

Raw Life Festival är en plats att mötas på, att bli inspirerad på, att få känna gemenskap, att dela hela den raw livsstilen. Det är guld värt och blir sommarminnen att minnas och även nya vänner som man kan hålla kontakten med året om för att komma ihåg känslan från dessa dagar.

Jag hoppas jag får träffa dig på Mundekulla  och Raw Life Festival 2019!
Kram

Erica