Ett mellanmål som lyser upp en grå tisdag

apr 7, 2010

Sesammjölk med carob och färska jordgubbar

Jag hade helt glömt av hur gott det var med sesammjölk!! Min kropp har längtat länge men det har bara inte blivit av att jag gjort det. På förmiddagen var Saga och jag nere vid Partihallarna för att göra inköp och fylla en tom kyl. Saga banade väg bland hyllvis med frukt och grönt och hittade låda med jordgubbar. Snabb som en bi var hon och började äta av de röda bären. Lådan fick följa med hem och fick bli det röda pricken på i:et på den lena carobröran/mjölken vi mixade ihop…. Fram för mer sesammjölk! Fantastisk källa till kalcium och proteiner och snällt för plånboken;)

Röda rödare rödast

Sommaren är snart här!


Gör så här:
2 dl sesamfrön, oskalade och sköljda
3-4 dl vatten (beroende på vilken tjocklek du vill ha. Saga får mer en röra för att slippa onödigt klet;) och jag får mer en tjock mjölk)
4 dadlar, färska
1 msk honung
1-2 msk carob
10 jordgubbar, skurna i bitar
Mixa ingredienserna till sesammjölken tills den blivit len och slät. Smaka av och häll eventuellt i mer vatten. Häll upp i skål och toppa med de röda fina.
Sesamemilk for strong legs!
Erica

Long Live Live!

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

6 Kommentarer

  1. Lillemor

    Hej!
    Det låter verkligen gott! Måste prova.
    Vilken honung föredrar du?
    Mvh Lillemor

    Svara
    • Erica

      Honung som är producerad nära dig och eko:) I hösthonungen finns mer näring och enzymer men kan ha en lite för stark smak för en del!
      Erica!

      Svara
  2. Lillemor

    Hej igen! Använder du stavmixer eller vitamix för att göra sesammjölk?

    Svara
  3. karin Sold

    Har nyss upptäckt sesammjölk. Måste testa med jordgubbar och karob. Låter sagolikt!

    Svara
  4. erica

    Med en mixer/blender blir sesammjölken mer fördelad och godare men har du inte det – gör med stavmixer tills du har fått den len och god!

    Svara
    • Erica

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »