Sesammjölk med carob och färska jordgubbar
Jag hade helt glömt av hur gott det var med sesammjölk!! Min kropp har längtat länge men det har bara inte blivit av att jag gjort det. På förmiddagen var Saga och jag nere vid Partihallarna för att göra inköp och fylla en tom kyl. Saga banade väg bland hyllvis med frukt och grönt och hittade låda med jordgubbar. Snabb som en bi var hon och började äta av de röda bären. Lådan fick följa med hem och fick bli det röda pricken på i:et på den lena carobröran/mjölken vi mixade ihop…. Fram för mer sesammjölk! Fantastisk källa till kalcium och proteiner och snällt för plånboken;)
Gör så här:
2 dl sesamfrön, oskalade och sköljda
3-4 dl vatten (beroende på vilken tjocklek du vill ha. Saga får mer en röra för att slippa onödigt klet;) och jag får mer en tjock mjölk)
4 dadlar, färska
1 msk honung
1-2 msk carob
10 jordgubbar, skurna i bitar
Mixa ingredienserna till sesammjölken tills den blivit len och slät. Smaka av och häll eventuellt i mer vatten. Häll upp i skål och toppa med de röda fina.
Sesamemilk for strong legs!
Erica
Hej!
Det låter verkligen gott! Måste prova.
Vilken honung föredrar du?
Mvh Lillemor
Honung som är producerad nära dig och eko:) I hösthonungen finns mer näring och enzymer men kan ha en lite för stark smak för en del!
Erica!
Hej igen! Använder du stavmixer eller vitamix för att göra sesammjölk?
Har nyss upptäckt sesammjölk. Måste testa med jordgubbar och karob. Låter sagolikt!
Med en mixer/blender blir sesammjölken mer fördelad och godare men har du inte det – gör med stavmixer tills du har fått den len och god!