Recept Kvinnofestivalen Mundekulla

jul 6, 2010

Gudinneblomma


Solen sken hela helgen på oss under kvinnofestivalen i Mundekulla. Annes gula blomma gick runt i ringen med vackra kvinnor för att inviga helgen. Ro, Urkraft, Lugn, harmoni, glädje, skratt – var ord som deltagarna ville få ut av helgen.

Feminina affirmationer


Anne och hennes medhjälpare hade gjort det så fint med blommor, kloka ord lite här och var och ett spännande schema hela helgen. Men det fanns också tid för ro och vila.

Ljuvligt doftande vitklöveräng


I en ring på en doftande klöveräng fick jag tillfället att prata om hur raw food kan ta fram gudinnan i oss och få oss kvinnor att stråla än lite mer. Alla som lyssnade åt varsin klöverblomma för att se deras egen unikitet och att flera blommor ihop är vackrare än en ensam, som en symbol för systerskapet.

Cheesecake bakelse


Vi njöt av raw food fikor i solskenet!

Cheesecake bakelser

Botten:
5 dl hasselnötter
7 dadlar
Kör hasselnötterna i mateberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och kör igen. Tryck ut i små muffinsformar.
Cheesecakeskräm
5 dl cashewnötter
juicen från 1/2 citron
jucien från 1 lime
3 msk honung
2 msk kokosolja
1/2 – 1 dl vatten
Mixa cashewnötterna i en  mixer till ett fint mjöl. Tillsätt vatten, lime, citron, honung och kokosolja och mixa till en len krämig smet. Lägg krämen på bottnen.
Hallonsås:
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
Mixa i en mixer. Ringla över cheesecakekrämen. Ställ kallt i cirka 2 timmar.
Garnering:
Raw kakaobitar
Strö över bakelser. Servera och njut!

Njuter i gröngräset


Rått och lagat - gott och uppskattat


Vid varje mål serverades en raw food rätt, alla underbara recept.

Indiska biffar, cirka 8 stycken

3 dl cashewnötter

1 morot, skalad och skuren i större bitar
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
2 cm ingefära, färsk
½ msk citron
en nypa salt


Kör cashewnötterna till ett mjöl i matberedaren. Tillsätt kryddorna, morot och citronjuice. Kör tills allt blandat sig och smaka av. Forma till biffar

Nötbullar

5 dl valnötter
40 gram ruccola
10 soltorkade tomater
5 cm purjolök
Kör valnötterna i matberedaren tills de blivit finhackade. Lägg i ruccolan och kör igen. Tillsätt purjolök och soltorkade tomater samt olja om du använder torkade tomater. Rulla till bollar

Morots- och chilli soppa

3 dl cashewnötter
1 näve spenat
1 morot
1/2 lime, juicen
1/2 chillifrukt
3 cm färsk ingefära
3- 5  dl vatten
Mixa först cashewnötter till ett fint mjöl. Blanda i de andra ingredienserna och mixa till en krämig soppa, börja med 3 dl vatten.

Gazpacho

10 tomater
1/2 chillifrukt
1 grön paprika
1 röd paprik
1 gurka
1 gul lök
ev. 1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
en nypa salt
2 msk citronjuice
Mixa tomaterna i en mixer med chillifrukten.  Kör paprikor, gurka, lök och ev. vitlök var för sig i en matberedare. Blanda tomat och de övriga grönsaker i en skål och tillsätt salt, olivolja och citron.

Bovetegröt

3 dl bovete
225 gram blåbär, frysta (tinade) eller färska
1 tsk vaniljpulver
7 dadlar
Blötlägg bovete över natten, skölj bort blötläggningsvattnet och lägg i en skål. Lägg bovete och dadlar, vaniljpulver och dadlar i en matberedare och kör till en jämn gröt.

Hasselnötsgröt

5 dl hasselnötter, blötlagda över natten (skölj bort vattnet)
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
10 aprikoser, blötlagda
Kör alla ingredienser i matberedaren till en slät gröt.

Mira och Susanna är med och bildar en kärlekstunnel


Mira och Susanna höll kreativa stunden och där vi fick en vägledd meditation där vi fick tillverka egna chimes. Som en symbol för vårt inre rum och vad vi önskar oss mest av allt!

Avslutningsfika i caféet

Chokladbakelse

Ca 12 stycken
Botten:
2 dl hasselnötter
en nypa ekologiskt vaniljpulver
½ dl vatten
Fyllning/hallonmarmelad:
250 gram jordgubbar, tinade eller 4 dl färska
6 dadlar
ev. vatten (om du använder färska bär)
Topping/chokladsås:
2 dl kokosolja
1 ½ dl kakaopulver
½ dl honung eller agavesirap
Garnering:
färska hallon eller valfria bär

Kör hasselnötter till ett fint mjöl i matberedaren.
Tillsätt vaniljpulver och vatten. Kör igen.
Tryck ut i bullformar eller i en mindre pajform, för att göra en stor bakelse.
Mixa ingredienserna till hallonmarmeladen.
Lägg i hallonmarmelad på botten.
Gör chokladsåsen: Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.
Rör ned kakaopulver och honung.
Häll chokladsåsen så att den täcker fyllningen.
Ställ in bakelserna i kylen eller i frysen tills choklad stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter innan servering om de har varit i frysen.
Dekorera med färska hallon eller andra bär.

Mys Maria och jag


Min underbara vän Maria och jag hade en fantastisk helg med vackra gudinnor. Vi ses nästa år igen!

Var stolt för att du är du, kvinna som man

Long Live Mother Earth!

Erica
Long Live Life!

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

9 Kommentarer

  1. Anne Solveig

    Tack Erica för att du har tagit dig tid att lägga ut alla dessa helt underbara recept och tack underbara härliga du för att du medverkade och inspirerade oss till att äta mer Raw och lagade så helt underbar mat. Kram och välkommen igen.. Anne

    Svara
  2. Gita

    Tack fina… fina Erica! Tack för allt vackert ljus du spred hela helgen och för fantastisk mat… Tack också för den här fina återgivningen av helgen med både bilder och recept. Du är en pärla! 😉

    Svara
  3. Sol Ramsberg

    Takk for fine oppskrifter,,,skal prøves– på tide å ta steget 🙂

    Svara
  4. Erica

    Det var en magisk helg på undersköna Mundekulla. Lycklig för att få vara där med er, och stort tack till Anne som fick den fina idén att introducera raw food till så många kvinnor. Raw food är feminin, äkta mat som gör det vackra ännu vackrare! Long Live Life! Kram på er fina som gav kommentarer. Värmer långt in i hjärtats innersta rum…

    Svara
  5. Kristfrid Warner

    Tack för alla härliga recept! Du är verkligen en mästare på att spruta ur dej nya spännande idéer!Jag tänkte bara ge receptet, så som jag och Vida gjorde, på Chokladbakelserna sista dagen.
    Jag är säker på att din hallon/hasselnöt-variantvariant är helt underbar, men om någon är intresserad så kommer receptet på de vi åt i söndags här:
    2 dl mandlar
    6-7 färska dadlar
    1 krm vaniljpulver
    225 g jordgubbar
    6 aprikoser + blötläggningsvatten så det precis täcker
    1 dl kokosolja
    1 dl kakaopulver
    2 tsk honung
    ½ dl nibs (malda kort i mixer)
    Ev topping: en skiva (eller ½) jordgubbe
    Tack för mej, det var jättekul att göra fika och frukost på Mundekulla.
    Hälsningar Kristfrid

    Svara
  6. Kita

    Tusen TACK Erica för din underbara mat och ditt härliga engagemang. Jag känner mig så inspirerad!!! och så kom posten…..och din härliga bok:) Stor kram till Dig

    Svara
  7. Deva Anupada

    Tusen takk for ditt inspirerende nærvær og din fantastiske mat på kvinnefestivalen!
    Og takk for at du deler oppskriftene med oss:-)
    Håper du kommer tilbake neste år også:-)

    Svara
  8. Emma

    Tack Erica för din kärlek i helgen!
    Kraaam

    Svara
    • Erica

      Vackra du! Tack för din kärlek! Många kramar erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »