Solen sken hela helgen på oss under kvinnofestivalen i Mundekulla. Annes gula blomma gick runt i ringen med vackra kvinnor för att inviga helgen. Ro, Urkraft, Lugn, harmoni, glädje, skratt – var ord som deltagarna ville få ut av helgen.
Anne och hennes medhjälpare hade gjort det så fint med blommor, kloka ord lite här och var och ett spännande schema hela helgen. Men det fanns också tid för ro och vila.
I en ring på en doftande klöveräng fick jag tillfället att prata om hur raw food kan ta fram gudinnan i oss och få oss kvinnor att stråla än lite mer. Alla som lyssnade åt varsin klöverblomma för att se deras egen unikitet och att flera blommor ihop är vackrare än en ensam, som en symbol för systerskapet.
Vi njöt av raw food fikor i solskenet!
Cheesecake bakelser
Botten:
5 dl hasselnötter
7 dadlar
Kör hasselnötterna i mateberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och kör igen. Tryck ut i små muffinsformar.
Cheesecakeskräm
5 dl cashewnötter
juicen från 1/2 citron
jucien från 1 lime
3 msk honung
2 msk kokosolja
1/2 – 1 dl vatten
Mixa cashewnötterna i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt vatten, lime, citron, honung och kokosolja och mixa till en len krämig smet. Lägg krämen på bottnen.
Hallonsås:
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
Mixa i en mixer. Ringla över cheesecakekrämen. Ställ kallt i cirka 2 timmar.
Garnering:
Raw kakaobitar
Strö över bakelser. Servera och njut!
Vid varje mål serverades en raw food rätt, alla underbara recept.
Indiska biffar, cirka 8 stycken
3 dl cashewnötter
1 morot, skalad och skuren i större bitar
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
2 cm ingefära, färsk
½ msk citron
en nypa salt
Kör cashewnötterna till ett mjöl i matberedaren. Tillsätt kryddorna, morot och citronjuice. Kör tills allt blandat sig och smaka av. Forma till biffar
Nötbullar
5 dl valnötter
40 gram ruccola
10 soltorkade tomater
5 cm purjolök
Kör valnötterna i matberedaren tills de blivit finhackade. Lägg i ruccolan och kör igen. Tillsätt purjolök och soltorkade tomater samt olja om du använder torkade tomater. Rulla till bollar
Morots- och chilli soppa
3 dl cashewnötter
1 näve spenat
1 morot
1/2 lime, juicen
1/2 chillifrukt
3 cm färsk ingefära
3- 5 dl vatten
Mixa först cashewnötter till ett fint mjöl. Blanda i de andra ingredienserna och mixa till en krämig soppa, börja med 3 dl vatten.
Gazpacho
10 tomater
1/2 chillifrukt
1 grön paprika
1 röd paprik
1 gurka
1 gul lök
ev. 1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
en nypa salt
2 msk citronjuice
Mixa tomaterna i en mixer med chillifrukten. Kör paprikor, gurka, lök och ev. vitlök var för sig i en matberedare. Blanda tomat och de övriga grönsaker i en skål och tillsätt salt, olivolja och citron.
Bovetegröt
3 dl bovete
225 gram blåbär, frysta (tinade) eller färska
1 tsk vaniljpulver
7 dadlar
Blötlägg bovete över natten, skölj bort blötläggningsvattnet och lägg i en skål. Lägg bovete och dadlar, vaniljpulver och dadlar i en matberedare och kör till en jämn gröt.
Hasselnötsgröt
5 dl hasselnötter, blötlagda över natten (skölj bort vattnet)
225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
10 aprikoser, blötlagda
Kör alla ingredienser i matberedaren till en slät gröt.
Mira och Susanna höll kreativa stunden och där vi fick en vägledd meditation där vi fick tillverka egna chimes. Som en symbol för vårt inre rum och vad vi önskar oss mest av allt!
Chokladbakelse
Ca 12 stycken
Botten:
2 dl hasselnötter
en nypa ekologiskt vaniljpulver
½ dl vatten
Fyllning/hallonmarmelad:
250 gram jordgubbar, tinade eller 4 dl färska
6 dadlar
ev. vatten (om du använder färska bär)
Topping/chokladsås:
2 dl kokosolja
1 ½ dl kakaopulver
½ dl honung eller agavesirap
Garnering:
färska hallon eller valfria bär
Kör hasselnötter till ett fint mjöl i matberedaren.
Tillsätt vaniljpulver och vatten. Kör igen.
Tryck ut i bullformar eller i en mindre pajform, för att göra en stor bakelse.
Mixa ingredienserna till hallonmarmeladen.
Lägg i hallonmarmelad på botten.
Gör chokladsåsen: Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.
Rör ned kakaopulver och honung.
Häll chokladsåsen så att den täcker fyllningen.
Ställ in bakelserna i kylen eller i frysen tills choklad stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter innan servering om de har varit i frysen.
Dekorera med färska hallon eller andra bär.
Min underbara vän Maria och jag hade en fantastisk helg med vackra gudinnor. Vi ses nästa år igen!
Long Live Mother Earth!
Erica
Long Live Life!
Tack Erica för att du har tagit dig tid att lägga ut alla dessa helt underbara recept och tack underbara härliga du för att du medverkade och inspirerade oss till att äta mer Raw och lagade så helt underbar mat. Kram och välkommen igen.. Anne
Tack fina… fina Erica! Tack för allt vackert ljus du spred hela helgen och för fantastisk mat… Tack också för den här fina återgivningen av helgen med både bilder och recept. Du är en pärla! 😉
Takk for fine oppskrifter,,,skal prøves– på tide å ta steget 🙂
Det var en magisk helg på undersköna Mundekulla. Lycklig för att få vara där med er, och stort tack till Anne som fick den fina idén att introducera raw food till så många kvinnor. Raw food är feminin, äkta mat som gör det vackra ännu vackrare! Long Live Life! Kram på er fina som gav kommentarer. Värmer långt in i hjärtats innersta rum…
Tack för alla härliga recept! Du är verkligen en mästare på att spruta ur dej nya spännande idéer!Jag tänkte bara ge receptet, så som jag och Vida gjorde, på Chokladbakelserna sista dagen.
Jag är säker på att din hallon/hasselnöt-variantvariant är helt underbar, men om någon är intresserad så kommer receptet på de vi åt i söndags här:
2 dl mandlar
6-7 färska dadlar
1 krm vaniljpulver
225 g jordgubbar
6 aprikoser + blötläggningsvatten så det precis täcker
1 dl kokosolja
1 dl kakaopulver
2 tsk honung
½ dl nibs (malda kort i mixer)
Ev topping: en skiva (eller ½) jordgubbe
Tack för mej, det var jättekul att göra fika och frukost på Mundekulla.
Hälsningar Kristfrid
Tusen TACK Erica för din underbara mat och ditt härliga engagemang. Jag känner mig så inspirerad!!! och så kom posten…..och din härliga bok:) Stor kram till Dig
Tusen takk for ditt inspirerende nærvær og din fantastiske mat på kvinnefestivalen!
Og takk for at du deler oppskriftene med oss:-)
Håper du kommer tilbake neste år også:-)
Tack Erica för din kärlek i helgen!
Kraaam
Vackra du! Tack för din kärlek! Många kramar erica