Raw Fredag på Ekostore

jan 23, 2011

Böckerna finns hos Ekostore


Kan inte tillräckligt många gånger påpeka hur viktigt det är med eko i raw food tänket. Fritt ifrån bekämpningsmedel, framodlat med en stor omtänksamhet. Allt handlar om energi i livet och ekologisk ger oss ren energi!
I fredags var jag på Ekostore här i Göteborg, en av mina favoritaffärer att köpa in underbara matvaror ifrån. Det är extra roligt att Hanna & co vill uppmärksamma raw food för sina kunder, dels att de säljer ”Raw Delight” och ”Raw food på svenska” där men också att göra en härlig raw fredag i affären!

Härliga eko ingredienser


Det var raw food nyfikna som tog sig tid att stanna och lyssna – och provsmaka:). Raw food behöver upplevas med smaksinnena för att verkligen förstå hur gott det är för både mun och kropp!
Jag visade hur det går till att göra en raw äpplepaj med cashewgrädde, se recept här, ljuvlig chokladsås som du doppar banan i och ett matigt curry palsternacksris! Curryriset var en nyhet för dagen och det kom jag på när jag botaniserade bland rotfrukterna i Ekostores grönsakshylla.

Annika - hildur.se


Raw food är ju mer än bara ett sätt att äta – det är en livsstil –  kika på hildur.se för mer härliga ekovaror och vackra ekokläder!

Recept

Chokladsås med bananbitar
1 dl kokosolja, gör flytande i ett ljummet vattenbad
2 msk agavesirap
3-5 msk raw kakaopulver
bananer, skurna i bitar
Rör samman ingredienserna till chokladsås. Doppa i bananbitarna. Superenkelt lyx mellanmål!
Currypalsternacksris med solroskärnor, 1 – 2 portioner
1 palsternacka, skalad och delad i större bitar
2 – 4 tsk curry
en nypa salt
1 msk olivolja
2 msk solroskärnor
Kör palsternackan i matberedaren till en risliknande konsistens. Tillsätt curry, börja med 2 tsk, salt och olivolja. Kör igen. Smaka av med mer curry. Lägg i en skål och vänd ned solroskärnorna. Passar perfekt som substitut till vanligt ris, pasta eller potatis.

Raw food loves eko

Erica
Long Live Life!

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Probiotika kapslar för kokosyoghurt

Jag älskar att göra min egen yoghurt hemma, dels för att jag vet exakt vad som är i den och att det är något lyxigt att se hur färsk yoghurten kan vara. Här har jag använt Greatlife probiotika Flora. Jag tog en burk med Änglamarks kokosgrädde, hällde upp i en...

Basilika och jordgubbsyoghurt

Basilika och jordgubbsyoghurt

Mina färska örter håller på att vissna på balkongen. Jag tar in för att torka men tar även vara på dem genom att tillsätta i smoothies eller som imorses när jag gjorde en basilika jordgubbssylt yoghurt. 1 paket frysta jordubbsr 1 burk kokosgrödde massor med badilika 1...

Recept -Happy Skin Cleanse

Recept -Happy Skin Cleanse

Happy Skin CleanseI boken finns ett meny program för en vecka, flera olika slags topp 10 mat för att boosta huden, juice cleanse - och jag har testat allt. Jag provlagade och justerade programmet som Johanna hade skapat och så otroligt god mat, enkelt, och verkligen,...

Månadens utlottning – Happy Skin

Månadens utlottning – Happy Skin

Sådan galen lycka att äntligen få lotta ut ett exemplar av boken ”Happy Skin”! Jag såg att jag hade skrivit i min dagbok förra året vid denna tiden att ”nu börjar vi med Happy Skin”, det var då som Johanna och jag på riktigt satte oss ned och förberedde en synopsis...

September månads inspirationsbrev

September månads inspirationsbrev

Spegel spegel på väggen där Det var en fras som Johanna Bjurström och jag hade med oss under arbetet med hennes bok ”Happy Skin”. Jag fick äran att vara med som projektledare för hennes bok och WOW resultat blev så snyggt gjort av Stephanie Sifvert, otroligt mycket...

1 kommentar

  1. Tina

    zsRLvo Wow! Great idea! JJWY

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »