Raw Cashew, spirulina & kollodialt silver – i ryggsäcken till en (öde) ö

mar 4, 2011

Efter sex nätter på en nästan öde ö och inget internet har vi närmat oss mer civiliserade trakter. Ja, så öde var inte ön, det fanns tre restauranger som kunde ge oss mat och ett gäng med andra turister som ville ta det vääääldigt lugnt.
I ryggsäcken var jag glad att jag hade packat ned lite smått och gott; spirulina, tulsipulver, havssalt, raw cashewsnötter, solros- och pumpakärnor, gojibär. Varje morgon börjar jag med ett glas med två teskedar spirulina, en liten nypa havssalt och lime om det finns. Sen blir det en liknande kick på eftermiddagen som jag äter med en näve pumpakärnor och en handfull gojibär, så jag håller mig ”mätt” fram till middagen. Spirulina hjälper mig att hålla mig mineraliserad när det är varmt och fyller mig med solljus – det blir en rejäl påfyllnad utifrån också i och för sig. Jag blev alldeles lycklig i Ubud, där jag bunkrade upp – det fanns spirulina munchies – se bilden, som inte tar någon plats i väskan när vi går på restaurang och lätt att strö över salladen med.
Spirulina munchies
På spirulina påsen som jag köpte, stod det så här:
Spirulina- the worlds healthiest food supplement.
What is spirulina?
Spirulina is a tiny blue-green algae in the shape of a perfect spiral coil. Biologically speaking, it is one of the oldest inhabitants of the planet. Appearing 3.6 billion years ago, it provided an evolutionary bridge betwwen bacteria and green plants. This water plant has renewed itself fo billions of years and has nourished many cultures throughout the history, in Africa, in the Middle East and in the Americas. Spirulina grows naturally in mineral – rich alkaline lakes which can be found on every continent, often near volcanoes. The largest concentrations of spirulina can be found at Lake Texcoco in Mexico, around Lake Chad in Central Africa and along the Great Rift valley inf East Africa.
Raw Cashews
Här på Bali är det billigare med cashewnötter än solroskärnor, som brukar vara det billigaste fröet. De är mjuka och helt raw:a, ska se om jag inte kan hitta en cashewfarm och åka till och berätta lite mer om hur det går till att odla och skörda de små godingarna.
Cashews har 45 gram fett, 30 gram kolhydrater och 17 gram protein på 100 gram. Har ett högt magnesium innehåll och är perfekt energimat på en öde ö. Mina cashewnötter växer på norra Bali och öppnas för hand med en speciell kniv. Genom att köpa raw cashewnötter hjälper vi till på de fattiga platser på Bali där det inte går att odla ris utan bara cashewnötter. Så genom att köpa raw nötter ( som är en kärna och egentligen en konstig frukt)
Vi dricker vatten på flaskan här, eftersom vattnet i kranen inte gör så gott i våra kroppar. Jag säger att jag ”pimpar” vattnet och med det menas att vi i varje flaska häller kollodialt silver, några droppar grapefrukt kärne extrakt och en nypa havssalt. Saltet för att vattnet ska kunna kristallisera sig igen och för att vi behöver lite extra salt när vi svettas mer. Grapefruktkärneextraktet för att eliminera parasiter som är lätt att få i sig genom mat som är rå. När man har tagit grapefruktkärneextrakt är det viktigt att bygga upp tarmen igen med någon slags probiotika, eftersom den tar död på ”the gods guys” också… När man har gjort en resa som vi gör, är det alltid bra att göra en detoxkur med hjälp av något slags pulver – jag gör det med holisitics detoxpaket- det hjälper att ta föra ut eventuella parasiter, rena och stabilisera kroppen.
Och så till varför vi använder kollodialt silver… Så här står det på flaskan som vi köpte här ( blev helt överlycklig att jag hittade det här för jag hade bara en flaska hemma som fick följa med):
Collodial Silver is a powerful, natural antibiotic and preventative against infections. It disable the enzyme that one called bacteria, viruses and fungi need for the oxygen metabolism. They suffocate without corresponding harm occuring to human enzyme or parts of the human body chemistry uses: cuts, bites, burns, open wounds, ringworm, fungus, sore throat, ear infections, itches, acnes, hepatit, upset stomach, cancer, and promotes bone growth. Builds immunesystem, good deodorant, bad breath, kills mould, spray on fruit and vegetables to prolong their shelf live, use in swimmingpool as an alternative to chlorine, purify drinking water.
Så nu kanske du förstår att kollodialt silver är en given reskamrat?
Efter en vecka utan härliga sallader, raw desserter och gröna juicer längtar jag tillbaka till en plats som har detta. Jag har njutit av kokosnötter, papaya och vattenmelon och jag har ätit ris & grönsaker currysås, några gånger, eftersom det var det som ön mestadels kunde erbjuda.
Med i resväskan finns ju också kokosolja, som jag älskar att äta hemma på min linfröknäckisar. Här (och hemma) smörjer jag in kroppen och använder det som balsam – så naturligt och raw som det bara kan bli.
Så nu får vi se vart kosan styr oss efter vi när vi nu mellan landat på ön Nusa Lembongan, och mor återvänt till Sverige, efter vår sköna och öde vecka på Gili Meno.

Sun and coconuts for you my friend

Erica
Long Live Life!

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Pekka

    Hej Erica,
    We almost met last year in Sthml Alt För Hälsan trade show. You got som cacao for your presentation from Biofoods Marie. I brought her this cacao.
    The cacao comes from Bali and it’s produced by a company Big Tree Farms. While in Bali you should go and meet them. Please drop me line and I’ll help you with that. You can find their goods in Ubud from Bali Buddha and Kafe, just to name few.
    One note, in Bali not everything is organic even when the label states that. Like the cashews you have had, Bali is still in transition so it’s impossible to get organic cashews from the island. Same goes with so many other food items, unfortunately so. Even not organic, food is great still and you should enjoy it.
    Should you want any more information, don’t hesitate to contact me. Enjoy your stay, selamat tingal!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »