Fem helt underbara dagar har passerat på magiska Cas Bernats, Sollér på Mallorca.
Nyss hemkommen ler jag och surfar på glädjen som delats till maten, yogan och livet med dessa fina människor som deltog på retreatet. Internet har inte velat fungera så jag ska nu göra en kort sammanfattning av hur våra dagar har varit.
Den första dagen åkte Petra, Lilian ( som var vår karmayogini på retreaten och som arbetar tillsammans med Petra i företaget Wellness to Go) och jag till en ekologisk affär för att plocka upp våra stora order med eko frukt och grönt. Väl där så var jag bara tvungen att komplettera med andra läckerheter. Min man Sam säger att jag är besatt att ekologiska råvaror och o’boy så rätt han har. Besatt och passionerad blir jag i en sådan underbar affär som vi var i!
Gästerna kom först vid tre på eftermiddagen och fick landa i lugn takt för att kunna insupa atmosfären på Cas Bernats. Den första middagen avnjöt vi tillsammans efter en yoga klass med Petra, med fyllda tomater och en nyfikenhet med vilka vi var som skulle dela dagar tillsammans.
Recept:
Olivfyllda tomater, 4 personer
4 tomater, stora
1 dl svarta oliver, med kärnor
½ kruka basilika
5-7 soltorkade tomater, blötlagda ( om du inte använder de som ligger i olja)
3 dl solroskärnor
1/2 ask ruccola
Gör så här:
Gröp ur tomatköttet och lägg i en skål. Skölj ruccolan, lägg ut på ett fat och ställ ut på ruccolan. Kör solroskärnorna i matberedaren grovhackade. Tillsätt soltorkade tomater, basilika och oliver (som du kärnat ur) och kör i matberedaren till en god röra. Smaka av och se om du vill tillsätta mer av något. Det är dina smaklökar som avgör när du hittat den bästa smaken! Fyll tomaterna med röran och toppa med ett basilika blad.
Den andra dagen börjades på mattan, efter en och en halvtimmes yoga väntande färskpressad apelsinjuice av solmogna apelsiner och fruktgröt. Mätta och belåtna dök vi tillsammans in i raw food:ens magiska värld med en hel förmiddag med föreläsningar. Egna tiden efter lunchen som blev en underbar raw lasagne, tillbringades kring poolen i den spanska solen. Med sol i sinnet och god paj i magen, påbörjades ännu en klass i yoga, en teknikklass för att få deltagarna att avancera i sin träning. Härlig middag och kvällsmeditation – sen var andra dagen över. Tredje dagen var lika fullspäckad, fullspäckad men med ett lugn och insikter genom fördjupning i raw food och yogan.
Fjärde dagen med en yogaklass i kroppen och matsäckslåda i ryggsäcken gav vi oss ut på en fyratimmars vandring i de mallorkinska bergen. Vyerna under vandringen, havets blåaste blå, fina människor, påminde mig om livets storhet och oerhört ödmjuk inför de gåvor vi varje dag får njuta utav.
Väl tillbaka på gården, tog vi ett svalkande dopp i poolen och mumsade på en cheesecake med marinerad persikor. Sista middagen tillsammans, blev en somrig gaspacho och den slående solnedgången mättade alla sinnen.
Fem dagar i rad hade vi yogat, ätit och delat livet tillsammans, och det var med lite vemod i hjärtat att säga hej då efter en god frukost ( chokladmousseJ ). Men så kom jag på att jag har tillit till att vi ses någon mer gång i raw food:ens svindlande värld, och jag tänkte att det är ett ”far väl” istället för ett hej då. Far väl på er raw food resa – ni finns i mitt hjärta!
Nyfikna på fler bilder! Kika här
”Everything that is alive pulsates with energy and all of this energy contains information”
Caroline Myss
Long Live Life !
Erica
0 kommentarer