Recept asiatisk kålsallad

sep 20, 2011

IMG_5942

Varje lördag försöker jag besöka Bondens Marknad för att inhandla veckans grönsaker av Åke och Ting Ting från Hållbar Hälsa ( som även har hemkörning om du bor i Göteborg).
I lördags blev det kål, mangold och röd (grön) kål – vet inte riktigt vad den heter. Av det hittade jag på detta recept som jag bjöd på när våra vänner kom över för en fika. Fika behöver inte alltid vara något sött utan kan även vara något fräscht och krispigt!
5 mangoldblad
4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)
½ litet huvud rödkål
4 msk sesamfrön
½ msk honung
1 msk sesamolja eller rapsolja
1 msk citronjuice
½ msk äppelcidervinäger
4 cm finriven färsk ingefära
en nypa salt
Strimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål. Häll över sesamolja, honung, citronjuice, salt och äppelcidervinäger. Massera/knåda med händerna så kålen och bladen mjuknar. Rör ned ingefära och sesamfrön. Låt gärna stå och marinera 1 timma innan servering.

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. erica

    Grönkålen, som jag skrev var lite röd heter purpurkål!
    Kram
    Erica

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »