Recept Blomkålscouscous

jan 11, 2012

Cauliflower couscous

Börja året med grönt, vitt och fräscht! Smak från örter ger denna rätt dess fräscha smak.
Att använda färska örter i sin kost är ett superbra sätt att få i sig det färska gröna så här års. Örter odlas direkt i krukan och därefter är dess kraft så stark, den har kvar kontakten med sina rötter precis tills du ska tillreda maten.
Blomkålscouscous
( En variant av blomkålscouscous i kommande bok ”Raw food – ett lättare liv på 3 veckor”)
2 portioner
Rå blomkål är god att finfördela i matberedaren och, som här, blanda med färska örter och kryddor.
Ingredienser
1 blomkålshuvud, litet
1 avokado
10 cm gurka
1/2 grön paprika
½ kruka mynta eller citronmeliss
½ kruka koriander
½ kruka basilika
½ dl gräslök
4 msk pumpakärnor
½ ask solrosskott, cirka 45 gram
1 msk olivolja
½ msk limejuice
Tillredning:
Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör  till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
Skär avokado, gurka och paprika i bitar. Hacka kryddorna. Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott. Ringla över oljan och pressa över lime.
Detta recept är ett av fyra som fanns med i Nyhetsmorgon på TV4 här, prova gärna de andra recepten som du hittar här. På bilden finns det även små röda paprika bitar med, variera gärna med det.

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cauliflower Couscous | Råfrisk! - [...] den grön istället för vit, så kanske inte like fint, men supergott och nyttigt. Kolla också in Erica Palmcrantz-Aziz…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »