Recept Blomkålscouscous

jan 11, 2012

Cauliflower couscous

Börja året med grönt, vitt och fräscht! Smak från örter ger denna rätt dess fräscha smak.
Att använda färska örter i sin kost är ett superbra sätt att få i sig det färska gröna så här års. Örter odlas direkt i krukan och därefter är dess kraft så stark, den har kvar kontakten med sina rötter precis tills du ska tillreda maten.
Blomkålscouscous
( En variant av blomkålscouscous i kommande bok ”Raw food – ett lättare liv på 3 veckor”)
2 portioner
Rå blomkål är god att finfördela i matberedaren och, som här, blanda med färska örter och kryddor.
Ingredienser
1 blomkålshuvud, litet
1 avokado
10 cm gurka
1/2 grön paprika
½ kruka mynta eller citronmeliss
½ kruka koriander
½ kruka basilika
½ dl gräslök
4 msk pumpakärnor
½ ask solrosskott, cirka 45 gram
1 msk olivolja
½ msk limejuice
Tillredning:
Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör  till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
Skär avokado, gurka och paprika i bitar. Hacka kryddorna. Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott. Ringla över oljan och pressa över lime.
Detta recept är ett av fyra som fanns med i Nyhetsmorgon på TV4 här, prova gärna de andra recepten som du hittar här. På bilden finns det även små röda paprika bitar med, variera gärna med det.

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

Säkerheten för allt

Säkerheten för allt

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Årstiderna recept💚

Årstiderna recept💚

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt...

Women 55+

Women 55+

My mum❣️ I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cauliflower Couscous | Råfrisk! - [...] den grön istället för vit, så kanske inte like fint, men supergott och nyttigt. Kolla också in Erica Palmcrantz-Aziz…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »