Börja året med grönt, vitt och fräscht! Smak från örter ger denna rätt dess fräscha smak.
Att använda färska örter i sin kost är ett superbra sätt att få i sig det färska gröna så här års. Örter odlas direkt i krukan och därefter är dess kraft så stark, den har kvar kontakten med sina rötter precis tills du ska tillreda maten.
Blomkålscouscous
( En variant av blomkålscouscous i kommande bok ”Raw food – ett lättare liv på 3 veckor”)
2 portioner
Rå blomkål är god att finfördela i matberedaren och, som här, blanda med färska örter och kryddor.
Ingredienser
1 blomkålshuvud, litet
1 avokado
10 cm gurka
1/2 grön paprika
½ kruka mynta eller citronmeliss
½ kruka koriander
½ kruka basilika
½ dl gräslök
4 msk pumpakärnor
½ ask solrosskott, cirka 45 gram
1 msk olivolja
½ msk limejuice
Tillredning:
Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
Skär avokado, gurka och paprika i bitar. Hacka kryddorna. Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott. Ringla över oljan och pressa över lime.
Detta recept är ett av fyra som fanns med i Nyhetsmorgon på TV4 här, prova gärna de andra recepten som du hittar här. På bilden finns det även små röda paprika bitar med, variera gärna med det.

Chokladtryffel recept från Passion för Mat
Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks