Vetegräs för kropp och själ

feb 25, 2012

Jag med en låda grön kärlek i famnen


I torsdags lade jag ut den här bilden på facebook. En låda med färskt härligt vetegräs från Åke och Tingting från Hällbar hälsa i Svenshögen ( klicka på länken för att komma direkt till deras sida).
Jag talade med Åke innan jul och sa att min kropp längtade efter klorofyll, och jag visste sedan tidigare att de hade planer på att odla vetegräs. Så superlycklig blev jag när han sände mig ett mail och sa att de hade lyckats få fram tjock, spirande vetegräs.Tre vetegräss ”plattor” fick jag med mig hem. Och jag vet att jag tog med mig det sista hem men att Åke är i full gång att odla mer, så hör av dig till honom om du vill ha en klorofyll boost. Han gör även hem leveransen till dig om du bor i Göteborg. Tänk vilken lyx – få färskt frodande vetegräs hem till din dörr!
Så nu har jag njutit tre dagar i rad och jag känner att cellerna spritter och att jag känner mig mer nöjd, tillfredsställd. Juicern jag använder kan du se på denna länk från kvarnspecialisten. det är den handdrivan Z- star Z 610 som jag har. Jättenkel att göra ren och det går fort. Jag har faktiskt träningsvärk i armarna efter vevandet;): I morse när jag drack shoten vid sex tiden kunde jag vid sju tiden känna ett illamående och jag tittade på vetegräset i fönstret och kände att nej, usch vad äckligt. Det kändes motbjudande att dricka mer av detta härliga gräs. Det är typiska detoxsymtpom och det är bara att andas igenom dem. Vetegräset är oerhört kraftfullt och verkar djupt på alla plan. Orkar du att läsa så läs nedan 36 skäl att dricka vetegräs!
Det känns som vintern sitter fast i min kropp och behöver få hjälp att släppa. Därför gör jag sedan nästan två veckor tillbaka en detox med Holistics detoxpaket och nu toppar jag med vetegräs. Efter detta ska jag göra en Green Smoothie Cleanse på en vecka, göra en tarmsköljning och leverrening. Då tror jag nog att vintern släpper sitt grepp om min kropp. Följ mig gärna här på bloggen om du är mer nyfiken på vad som händer:)!

Tittut mellan stråna

Take a shot for life

Erica
Fakta om vetegräs
Följande 36 punkter om vetegräs är sammanställda av läkaren G P Earp-Thomas som vid Bloomfield Laboratories har utforskat vetegrässaftens verkningar i samarbete med dr Ann Wigmore.
1. Vetegräsjuice renar blodet.
2. Vetegräsjuice fungerar som en detergent (ett renande medel) i kroppen.
3. Använd vetegräsjuice för att bli av med mjäll. Gnugga in juicen i huvudsvålen. Skölj bort den. Schamponera.
4. Använd vetegräsjuice vid infektioner i slidan.
5. Duscha med vetegräsjuice
.?6. Vetegräs, också i små mängder i dieten, förebygger tandskador. Tandskador är tecken på degenerativa förändringar i kroppen.
7. Gurgla med vetegräsjuice mot tandvärk.
8. Gurgla med vetegräsjuice mot halsont
.?9. Varblåsor i munnen? Använd vetegräs som genomdränkts med juice och lägg på det skadade området eller tugga på vetegräs för att läka det onda.
10. Drick vetegräsjuice vid hudbesvär.
11. Vetegräsjuice kan användas för att sterilisera.
12. Vetegräsjuice hindrar håret från att bli grått.
13. Använd vetegräsjuice som vitamindryck.
14. Använd vetegräs som skydd och läkande kraft vid brännskador.
15. Vetegräsjuice ger en känsla av styrka, både till kropp och själ, hälsa, tålamod och välbefinnande.
16. Vetegräsjuice ger renare blod och en bra matsmältning.
17. Vetegräsjuice är ett utmärkt munvatten som drar ut gifter från tandköttet.
18. Vetegräsjuice är bra för alla slags blodsjukdomar, däribland blodbrist.
19. Vetegräsjuice innehåller enzymer i mängd (Enzymer är för kroppen livsviktiga ämnen).
20. Vetegräsjuice är ett utmärkt hudrengöringsmedel, som kan absorberas genom huden och tillföra kroppen näring. Häll vetegräsjuice i en balja med varmt vatten, tvätta dig med vetegräsvatten under 15–20 min och skölj till slut i kall dusch.
21. Vetegräsimplantat eller lavemang läker och avgiftar tjocktarmen, men det läker och renar också inre organ. Först ett vanligt lavemang och sedan inplantat, dvs. minst 1 dl vetegräsjuice förs in i tarmen och hålls kvar om 20 minuter.
22. Vetegräsjuice är utmärkt mot förstoppning genom att öppna tarmen.
23. Vetegräsjuice desinficerar dvs. tar bort och dödar bakterier.
24. Dr Birscher, vetenskaplig forskare, kallade klorofyll ”koncentrerad solkraft”. Han sade att klorofyll ökar hjärtats funktion och påverkar kärlsystemet, livmodern, inälvorna och lungorna.
25. Enligt dr Birscher använder naturen klorofyll som ett medel att rengöra, återuppbygga och neutralisera gifter i kroppen.
26. Vetegräs kan lösa upp ärr som bildats i lungorna genom inandning av sura gaser. Den skadliga effekten av kolmonoxid minskar, eftersom klorofyll ökar hemoglobinproduktionen.
27. Vetegräsjuice minskar högt blodtryck, eftersom juicen minskar mängden gifter i kroppen och tillför blodet järn som förbättrar blodcirkulationen.
28. Vetegräsjuice vidgar kapillärerna (kroppens minsta blodkärl).
29. Vetegräsjuice neutraliserar guanidin (kolsyreamidin) som är en giftig produkt som bildas vid nervchocker och brännskador och som orsakar muskelsvaghet, förruttnelse, huvudvärk och magsmärtor.
30. Vetegräs är en utmärkt källa för laetril (kallas också vitamin B-17) som selektivt kan förstöra cancerceller men har liten effekt på normala celler.
31. Vetegräs övervinner strålning, förruttnelse och dålig lukt i hemmet.
32. Vetegräs omvandlar farliga oorganiska kemikalier till ofarliga. Besprutade frukter och grönsaker kan rengöras med vetegräs i sköljvattnet.
33. Tungmetaller som bly, kadmium, kvicksilver, aluminium och överdriven mängd koppar, kan med framgång minskas med små mängder vetegräsjuice som ökas gradvis.
34. Vetegräs är en av de rikaste källorna av naturligt A- och C-vitamin. Det är också ovanligt rikt på B-vitamin. Det är en utmärkt källa för kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, svavel, kobolt, zink och proteiner.
35. Jordbruksforskaren Pfeiffer anger att torkat vetegräs innehåller 47,4 % protein, dvs. tre gånger så högt proteininnehåll som i kött.
36. Vetegräs bygger upp de vita blodkropparna genom ämnet allantoin bättre än något annat medel. Detta ger en säker minskning av sjukdomsfrekvensen, förutsatt att dieten med levande föda är organiskt riktigt odlad.

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

5 Kommentarer

 1. Marika

  Hej Erica!
  Tack för inspiration! Jag tappar min stig flera ggr och hamnar i kolhydrat-träsket för ofta nu. Jag blev nyfiken på din get-rid-of-winter resa.
  Jag undrar lite hur du gör under Holistic veckorna, äter du frukt och grönsaker, eller hur gör du?
  Väntar på dina Green Smoothie Cleanse vecka och inspirerande Greenies !!
  Kram och May The Force be with You 🙂
  Marika

  Svara
 2. Annika

  Funkar pulver på samma sätt??
  Med vänlig hälsning, Annika

  Svara
 3. Ulrika Gabriel

  Hej Erica! Så roligt att läsa ditt inlägg.
  I början av året fick jag ett otroligt sug efter vetegräs. Mycket underligt eftersom jag aldrig har ätit det förut…. Hur som helst letade jag efter färskvaran här i Västerås där jag bor, men hittade ingen. Köpte istället ett preparat på hälsokosten som innehöll vetegräs och alger.
  Jag tror att anledningen till mitt sug efter just vetegräs är för att jag bor i en lägenhet som är mögelskadad och har dålig luft. Jag reagerar med astma och det är allmänt dålig luft här. Därav suget efter klorofyll och syre.
  Jag är visserligen allergisk mot vetemjöl, men kände inte något av vetegräset som tur var.
  Fortsätter att boosta med massa gröna grönsaker och groddar i stora lass. Det ger mig energi och jag blir piggare.
  Tack för en bra artikel.
  Ps. Flyttar härifrån om några veckor.

  Svara
 4. elin

  Hej Erika!
  Finfint inlägg om vetegräs. jag har aldrig provat, men blir väldigt nyfiken:)
  Tänkte höra om din vetegräspress. det står på kvarnspecialisten att man även kan pressa frukt i den. går det med morötter och dyl också? eller behövs andra grejer då?
  Tack för fin blogg
  Med Värme från Elin

  Svara
 5. Erica

  Hej Alla!
  Marika: Under holistic veckorna äter ganska mycket som vanlig faktiskt men de sista veckorna blir det bara frukt och grönt:).
  Elin: Vi har provat morötter och äpple och kål men tycker att gröna blad är lättast att pressa. Till hårdare saker skulle jag hellre ha en råsaftscentrifug.
  Ulrika: Skönt att läsa att du flyttar snart och hoppas på ett friskt och härlig nytt boende!
  Annika: Pulver fungerar men att ta det färska gräset är stor skillnad mer levande helt enkelt, renande och utrensande.
  <3 till er
  Kram
  Erica

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »