Mellanmåls recept

aug 23, 2012

Kitchen Farming
Nu har de flesta börjat jobba efter semestern och vi kommer in i vardagen. För att få energi genom hela dagen behöver vi fylla på med näring. Ofta kan det vara mellanmålen som glöms bort men som är ack så viktiga för att orka hålla igång dagen igenom. Här kommer några bra mellanmålsrecept som är speciellt framtagna för Cult Design och fler recept finns i deras broschyr om groddlådan – Grow Green. Snart finns denna broschyr och fler recept på deras hemsidan!
På bilden ser du deras självbevattnande kruka som håller dina gröna kryddväxter fräscha i flera veckor. Jag är så glad för innovativa och nytänkande människor som skapar produkter som både är snygga och funktionella.
 
Söta citronmelissbollar, cirka 15 st
5 dl cashewnötter
rivet skal från en citron
½ msk citronjuice
1 kruka citronmeliss ( cirka 2 dl)
en nypa salt
4 msk honung
 
Kör cashewnötterna i matberedaren tills det har blivit en fint mjöl. Tillsätt rivet citronskal, citronjuice, citronmeliss  och en nypa salt och kör igen. Tillsätt honung och kör tills allt har blandat sig och det går att forma till bollar.
Tips! Variera citronmeliss med färsk mynta, fräscht och bra för matsmältningen.
Kraft Smoothie, 1 -2 portioner
3 dl babyspenat
2-3 dl vatten
1 äpple
½ gurka
1 dl alfaalfagroddar
½ avokado
ett stänk citronjuice
Mixa babyspenat med 2 dl vatten. Tillsätt äpple och gurka, skurna i bitar och mixa. Lägg i urgröpt avokado, alfaalfagroddar och citron och mixa igen.  Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens.
Tips! Päron ger mer krämighet och sötma.
Drick som näringsrik frukost, lunch i farten, perfekt mellanmål eller lättare middag.
 
Fler toppen bra mellanmålsrecept och en liten snutt på tv4 play där jag pratar om bär boosta sig i höst, kan du hitta här.
 
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

2 Kommentarer

  1. Moa i Umeå

    Hej Erica!
    Har börjat med några trevande steg att närma mig rawfood, vilket känns otroligt spännande. Din blogg har gett mig mycket inspiration och jag vill tacka för det : ). Ska nu på en kurs i just Göteborg (Vallgatan 14) i September och undrar om du kan tipsa om några caféer, restauranger där man kan äta rawfood alt veganskt utan gluten? Hotell med rawfoodfrukost alternativ? Butiker med ekologiskt frukt och grönt? Vänligen, Moa

    Svara
  2. Maria B

    Dessa bollar skall jag göra i helgen! Har planterat mynta i sommar och har inte använt det så mycket som jag tänkte.
    Är det någon närignsmässig fördel att bara använda cashew? Jag använder oftast valnötter när jag gör bollar.
    /Maria B

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »