Ett mirakel?

okt 28, 2012

IMG_1447
 
Jag höll i fredag mitt lilla mirakel i handen. En bok som jag egentligen undrar när jag skrev, för den kom bara till av sig själv, som mirakler – det bara händer.
Det är första boken som publiceras direkt av mitt amerikanska förlag, Sky Horse Publishing, som tidigare översatt de andra tre böcker jag skrivit om raw food. Bilder är tagna av eminenta Anna Hult. Vi hade tokiga dagar i New York i maj tidigare i år, där vi snurrade runt på New Yorks gator för att hitta de bästa bilderna. Och Anna hittade verkligen de bästa bilderna. Du är så otroligt fantastiskt super bra Anna Hult på det du gör och är en galen glädjespridare!!! Läs mer om Anna Hult på hennes hemsida och se mer fina bilder.
Varför kallar jag boken för titeln ”The Green Smoothie Miracle – your way to increased energy, weightloss and happiness?
Ökad energi är något generellt som de flesta får när de börjar med gröna smoothies.
Viktnedgång händer automatiskt om du behöver det.
Mer glad blir du när du ger kroppen mer gröna blad, frukter och kanske lite extra superfoods – näring som är komplett för dig. Men varför ett mirakel?
I boken skriver jag:
 
”Why a Miracle?
Du kanske är nyfiken på vad det är för mirakel som sker när du börjar dricka gröna smoothisar och juicer? Det är inte ett mirakel som blixtrar och dundrar, utan det är ett mirakel som sker från insidan av dig själv, stilla.
På wikipedia.com förklaras ordet mirakel så här:
”Ett mirakel är en oväntad och uppseendeväckande händelse, ofta betraktad som övernaturlig eller ett gudomligt ingripande.”
Och det är just vad som händer. När du bjuder in mer grön, levande, näringstät mat fylld med ljusenergi i ditt liv, skapas en ny energi och du kan känna och se saker som du förut kanske inte såg. Det kan nästan ses som något övernaturligt för att vi är så vana att vara omedvetna om hur vibrerande livet faktiskt är.?Det är väl känt att vi alla människor har vår gudomlighet inom oss, men det är inte alla människor som ser sin egen gudomlighet och lever i enlighet med den. En av orsakerna till att vi inte är i kontakt med oss själva är att många av oss äter raffinerade och processade produkter som tar energi från vårt medvetande och gör oss mindre benägna att våga se och upptäcka oss själva. Det samma gäller stressen i att prestera, att allt ska gå snabbt, att vi ska vara först, störst och bäst, annars är vi ingen. Att vi ska vara kopior av varandra i stället för att se till det fina som skiljer oss åt. När vi börjar beakta vår egen gudomlighet med hjälp av den potential som finns i raw food och gröna blad, väcks något inom oss. Du kan börja se dig själv som en enhet i universum och värna om den olikhet som gör dig unik. Tänk att de flesta går omkring här på jorden som kopior av varandra. Ganska trist, eller hur?
Vi lever i kosmos och det finns forskning som understödjer att våra egna celler är som egna kosmos som finns i våra kroppar. Jag tror att när vi samverkar med moder jord och universum och fyller oss med den renaste maten låter vi kosmos flöda genom våra celler och små mirakel börjar ske.
När vi undviker mat som stressar oss inifrån, till exempel koffein, vitt socker, vetemjöl, börjar ett lugn sprida sig från insidan och ut, det är då vi upptäcker att våra handlingar bidrar till att både vi själva och jorden mår bättre. När vi tappar de kilon vi vill bli av med, när huden får en ny lyster, när ögonen börjar gnistra av livsglädje och hela kroppen får en positive glow – det är också då som vårt inre mirakel tar sig uttryck på utsidan.  Genom att låta miraklet få plats i ditt liv kommer du att stråla vidare till dina medmänniskor och inspirera dem vidare att öppna upp för mirakel i sina egna liv.
Let the Miracle begin!”
 
Prova och se själv de gröna smoothiesarna tar plats i ditt liv och vilka mirakler som sker.  I dagsläget finns boken endast på amerikanska och finns att köpa på www.adlibris.se eller via www.amazon.com.
On the streets of New York
Erica
Long Live Life

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

9 Kommentarer

  1. Sofie

    När kommer den på svenska?!

    Svara
    • Erica

      Hej Sofie!
      Om den kommer ut på svenska vet jag inte men hoppas!
      Kram
      Erica

      Svara
  2. Sofie

    Ja, det hoppas jag med. Den ser härlig ut!
    Har normalt inget problem med engelskan men just måttenheter osv. är inte min starka sida…men nu är det kanske dags att jag lär mig! 🙂

    Svara
    • Erica

      Härligt att boken kommit hem till dig!
      1 cup är cirka 2 dl. Men det som är så bra med smoothies att det är bara att smaka av, tills man får rätta känslan och smaken:).
      Lycka till!
      Kram
      Erica

      Svara
  3. Matilda

    Hej. Har du skrivit en bok som heter ”raw högtider”?

    Svara
    • Erica

      Hej Matilda!
      Nej, inte ännu men en sådan bok har länge funnits i mina tankar.jag ska bara flörta med förlaget så hoppas vi på en sådan bok!
      Kram
      Erica

      Svara
  4. Christer Skog

    Hej Erica
    Har beställt den nya boken mirakel som present åt en vän som fyller 50. För att förhöja värdet av presenten vill jag fråga dig ifall du skulle vilja signera den.
    Hälsningar
    Christer

    Svara
  5. erica

    Hej Christer!
    Sänd mig boken så signerar jag den:)!
    Skrev precis ett mail till dig.
    Kram
    Erica

    Svara
  6. Josefin

    Angående boken ”Raw högtider”: http://rawfoodblogg.blogspot.se/2012/01/boken.html

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »