Wilfa mixer – en prisvärd mixer under tusenlappen

okt 31, 2012

Wilfa mixer

Mixern ett av de viktigaste redskapen i raw food köket. När du börjar med
raw food kommer du använda mixern flera gånger om dagen. För det behövs en
som är stark, tålig och ändå lättanvänd. Wilfa mixern är en toppenbra mixer
i sin prisklass. Det är verkligen en mixer som jag kan rekommendera om du
vill ha en mixer under tusenlappen. Glaskanna är en stor fördel och höjer
kvaliteten på mixern. Gör krämiga smoothies, len cashewgrädde, bananglass
och andra goda dressingar och såser! Kom ihåg att stanna mixern då och då
när du gör dina rätter – alla mixers behöver vila någon sekund mellan allt
mixande:).
Det enda negativa med raw food är att ljudet är högt – så även med denna mixer. Jag väntar tills den dag när mixern får indian mockasiner och när vi vill köra igång mixern klockan fem på morgonen inte behöver väcka hela huset.

Wilfa mixer

Jag har provat att göra min raw frukost yoghurt i den – blir krämig och god. Mixern tar lätt och finfördelar frysta bär, vilket är viktigt när du ska veta vilken mixer du ska köpa. Är du sugen på en Wilfa mixer så har företag Whiteaway den till bästa pris och enkelt hemskickat kommer den. Du kan läsa mer om mixern, beställa den och surfa runt bland andra roliga köksmaskiner på denna” länk.

Wilfa mixer
Så jag har testat olika smoothies, krämer, mjölker och dressingar i mixern och gillar den mycket. Nu packas den ned för att eleverna på Raw Life Education ska få använda den i köket när vi stojjar och skapar i köket. Detta tillfället inriktar vi oss på detox, näring, ekologi, träning och barn och massor, massor av god ren, rå mat ska vi äta.
Bilder kommer i nästa vecka- njut av helgen och de sista oktoberdagarna. Snart är det november och vips så är det jul!

Smoothielalalala

Erica

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

Säkerheten för allt

Säkerheten för allt

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Årstiderna recept💚

Årstiderna recept💚

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt...

Women 55+

Women 55+

My mum❣️ I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

10 Kommentarer

 1. Anna

  Tack för tipset! Är ute efter en ny 🙂

  Svara
 2. Emma

  Tackar för tipset även om jag redan har min vitamixer som jag är såååå glad för 🙂 (trots priset)
  Vilken matberedare kan du rekommendera? Jag skulle vilja ha en riktigt bra som det är lätt att göra nötsmör i och som jag slipper att hela tiden stå och föra ner allt längs kanterna…
  Tack för en inspirationsingivande blogg!

  Svara
 3. Kristin

  Jag kan också rekommendera Wilfas mixer. Har haft min i 7 månader nu och använder den dagligen. Enda nackdelen är att kannan blir tung när man gör den full med grön smoothie. Men bara man är medveten om det så är det inga problem. Bra träning för armarna om man lyfter rätt!

  Svara
  • Erica

   Träning samtidigt – vilken bra kombo!
   Kram
   Erica

   Svara
 4. hanna

  hej! vilket bra tips. jag var egentligen på jakt efter en stavmixer. jag har inte riktigt förstått, vad skulle vara fördelen med att ha en vanlig mixer jämfört med en stavmixer? går det snabbare och är enklare? tack bra en bra blogg!

  Svara
  • Erica

   Hej Hanna!
   Skillnaden mellan stavmixer och vanlig mixer är stor. Med en mixer kan du lättare göra nötmjölker, smoothies med frysta bär och len cashewgrädde.
   kram
   Erica

   Svara
 5. Erica

  Jag har fått många bra recensioner av andra som gillar Wilfa – kul!
  Matberedare behöver man inte vara så noga med som med mixer. Jag har en Braun som jag haft i sju år som fortfarande is going strong.
  Lycka till!
  kram
  Erica

  Svara
 6. Madeleine

  Hej! Om man kan tänka sig att betala något mer för en bra mixer till raw food, skulle du fortfarande rekommendera Wilfa? Eller finns det någon lite dyrare som du isåf skulle säga? Mitt tak är 2000kr.

  Svara
 7. Lotta

  Hej!
  Det har just kommit ut en forskningsrapport om gifter i stavmixrar.
  http://www.su.se/forskning/ledandeforskning/naturvetenskap/klimat-hav-och-miljö/artiklar/stavmixer-kan-avge-persistenta-kemikalier-vid-matlagning-1.207421
  Jag har försökt googla fram vilka mixrar/beredare/stavmixrar som är giftfria/toxic free, men kan inte riktigt få fram det. Har du Erica eller någon annan tips på giftfri mixer/beredare?
  Tack på förhand!
  Kram Lotta

  Svara
  • Erica

   Hej Lotta!
   Omniblend har en BPA fri kanna eller om du köper en mixer med glaskanna. Något annat har jag tyvärr inte tips på.
   Lycka till!
   Kram
   Erica

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »