Gladare Påsk mer Raw & Gula marsipankycklingar och Nötfria chokladägg

mar 28, 2013

IMG_9315
 
Jag älskar att exprimentera fram nya recept. Saga och jag rockade loss i köket en eftermiddag och skapade många nya recept. Här får du sprillans nya påskrecept för dig att njuta utav! Mer högtidsrecept kommer att komma i min kommande bok ( oj, det blir många komma i en mening;) så här får du redan en försmak på påskens delikatesser!
 
Nötfria chokladägg med
30 dadlar
½ dl kokolja, mjuk ( ej flytande)
1 dl raw kakao
Kör i matberedaren.
Forma till ägg och
Rulla i
Kokosflingor färgade: med 1) gurkmeja, 2) E3 live alger eller spirulina, 3) blåbär, tinade
Det går att använda rödbetsjuice, morotsjuice för att färga med.
Hård chokladfyllning med ( så det blir som hård yta på)
1 dl kakaosmör, ½ dl kokossmör, 4 droppar stevia
Gör kakaosmör och kokossmör flytande ( obs! Kokossmör ej kokosolja) tillsätt stevia och rör ned de färger du vill använda. Ta tre olika skålar om du vill ha tre olika färger.
Färga med: 1) tranbär 2) E3 live alger eller spirulina 3) gurkmeja
Låt chokladen stelna något och rulla chokladen äggen i det. Ställ i kyl eller frys.
 
 
IMG_9307
 
Påskmarsipan:
1 liter mandel
1 -1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja, börja med 1 krm ( det får inte ta över smaken)
Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. Färga med gurkmeja. Arbeta in med händerna. Gör påskkycklingar med små bitar av gojibär som ögon och kakaomassa som näbb.
IMG_9310
 
Happy Easter!
Erica
 
 
 

Get the Flow going – Lymfmassage

Get the Flow going – Lymfmassage

GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...

Coachning till ett Lättare Liv på 3 veckor

Vill du: Förändra hur du äter? Få mer lyster till huden och en lättare känsla i kroppen? Få in nya vanor med mer frukt och grönt? Då kan detta 21 dagars program vara för dig! I programmet ” Ett lättare liv på 3 veckor” får du alla verktyg och en meny plan för 21...

Källsjö Bryggeri

Källsjö Bryggeri

Jag har blivit väldigt petig med vad jag dricker för kombucha och andra bubbliga alkoholfria drycker efter jag hade mitt egna märke "Nice Kombucha". Sedan dess har jag mestadels bara druckit min egen kombucha och andra fermenterade drycker. När jag var på min...

Testar Nordeka Barfota skor!

Testar Nordeka Barfota skor!

Har du provat barfota skor?Om inte - gör det:)! Med största chans att du aldrig kommer att återvända till vanliga skor. Jag har länge velat prova barfota skor men bara kommit till att testa five toes skor, vilket inte passade mig alls. Då lades skorna på hyllan,...

Jag ombestämde mig

Jag ombestämde mig

Jag obestämde mig innan det var för sent ☺️. Det är nästan tre månader sedan som jag stängde ned min hemsida rawfoodbyerica.seför att jag kände att det var dags eftersom jag inte längre är ute och föreläser, håller i min utbildning etc. MEN under dessa tre månader har...

2 Kommentarer

  1. Emelie

    Hej!
    Såg receptet om påskchokladäggen, verkar riktigt mumsiga! Men blir tyvärr lika förvirrad varje gång när jag läser om kokosolja, kokosfett och kokossmör? Vad är egentligen skillnaderna mellan dessa? Framförallt skillnaderna mellan kokosoljan och kokossmöret, med tanke på receptet ovan?!
    Använder själv mycket kokosolja, så jag vet att den säljs på burk och är lite mer fast (”fettaktig”) i konsistensen jämfört med andra oljor, men också att den får en mer ”oljig” konsistens vid ca 25 grader.
    När jag ändå är inne på kokosolja, hur vet man att man använder en bra kokosolja? Köper alltid kallpressad, med vit färg och både lukt och smak kvar, men ändå kan det skilja en hel del i pris beroende på märke?!
    Tack för en inspirerande blogg!
    Kram
    Emelie

    Svara
    • Erica

      Hej!
      Kokosolja och kokosfett är i princip samma sak, var uppmärksam på att det står kallpressad på burken och ibland står det även raw. Du får testa dig fram mellan olika märken men det brukar tyvärr vara så att ju dyrare desto bättre kvalité.
      Kokossmör kallas även Kokosnötsmousse, creamed coconut, och är osötad och på låg temperatur torkat kokoskött som malts till en härligt mäktig kräm. Denna kan du använda till alla recept som mår bra av lite krämighet och kokossmak.
      jag håller med dig i förvirringen av olika namn på kokosprodukterna!
      Lycka till
      Kram
      Erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »