Inspirerad till det raw livet

apr 25, 2013

Klockan närmar sig midnatt. Med fullmånens draghjälp håller jag ögonen öppna och fingarna på tangenterna för att skriva några rader till dig som läser detta.
Ikväll fick jag det fina tillfället att inspirera till det raw livet. En inspirationskväll för mer raw food i livet och information om utbildningen till Raw Life Education. Kvällar som dessa fyller mig med så mycket inspiration från dem som kommit för att lyssna. Det är så fantastiskt att få höra människors berättelser och erfarenheter om raw food, och alla kunna besvara frågor som jag själv burit på.
I alla läror, kostinriktningar; finns det en person som du ska lyssna allra klarast och tydligast på. Dig själv. Jag hade tidigare idag en intressant lunch med en vän om just intuitionen. Hur vår intuition guidar i nuet och in i våra framtida val. Vi tror att vi kan planera och kontrollera men det är då vi accepterar är att det är som det är, och då vi lyssnar till vår intuition- det är då en stillhet, frid och glädje uppryms inom oss. När tvivlet upphör. Mitt huvud och jag brukar ha intressanta konversationer- som tidigare i veckan. Då jag ….
….hade bestämt att jag skulle göra en detox vecka med bara Gröna Smoothies, precis som jag gjorde förra året på våren, för att ge kroppen en skön vårstart. Jag var bara lagom taggad, kände mer ett motstånd än en glädje. Men med en viljestyrka tänkte jag ”kör på nu”. Jag kände att jag krympte och blev en revolt mot mig själv, blev sur och energilös. I och för sig är det vanliga saker som händer när man gör en detox. Men denna gång var det annorlunda. På måndagen provgjorde jag snacksbollar inför ett event. Och hungrig som jag var den dagen, åt jag fem (!) det är inte ofta det händer. Ja, ja, tänkte jag- jag börjar imorgon tisdag istället. Så där lagom glad gjorde jag mina gröna smoothies på tisdagsmorgonen. Det funkade ganska fint fram tills Saga och jag kom hem på eftermiddagen efter vi varit ute i kyliga vårvindarna i tre timmar. Jag värmde lite linssoppa till henne och hela mitt jag sa att just linssoppa var det i den stunden som skulle göra mig stark, lugn och nöjd. Inte alls en grön smoothie, som jag intellektuellt ville att min kropp skulle vilja ha. Hmmmm Intressant. Hur gjorde jag? Det blev en skål med linssoppa, vilket kändes ganska så annorlunda efter att i princip varit 100 % raw i över en månad men den känslan var skön. Och det är dit som jag vill inspirera till det raw livet- det är kanske att välja något upphettat i den stund du känner, sant i ditt hjärta, att det är det som stärker och ger dig näring på fler plan än bara i kroppen. Men det lustiga är när jag bestämde mig på tisdagen att nä, sjutton, jag struntar i att göra en grön smoothie vecka – att jag ändå druckit 1 liter grön smoothie om dagen ( 2 mål har varit grön smoothie eller grön juice). Lite ironiskt må jag säga. Så när längtan och lusten kommer inifrån att göra något för mitt eget bästa det var där jag fann ron inom mig. Då jag med viljestyrkan försökte tvinga mig igenom något då blev det inte som jag så noggrant intalat mig själv.
Men,… alltid dessa men… Ibland är det viljestyrka som behövs för att kunna genomföra något som du vill ska få ett nytt lyft i ditt liv. Som att göra en detox. Det ska vara lite obekvämt men inte för obekvämt. Det ska vara GöttOnt som vi säger i Göteborg. Det ska göra lite ont men det veta att det gör gott. För när vi detoxar oss kan vi lättare lyssna och känna in vad vår intelligenta intuition säger. När våra kroppar är mer rena, mindre stressade av socker, vetemjöl, alkohol och koffein. Så det blir nog en grön smoothie imorgon ändå;)
Nu blir det sleepy time för mig, om fullmånen tillåter, för imorgon är det upp tidigt och besiktiga min lilla älskade gula bil. Den brukar tuffa rakt igenom besiktning och jag hoppas den gör så även detta år. Det får mig att undra när det ska vara lagstadgat och besiktiga oss människor? Vi kan vara riktigt farliga fordon som kör runt med fel bränsle ( mat som inte är optimal för dig) , tändstift som är slut ( våra binjurar slutkörda i botten och saknar gnista) och varningsblinkers som inte blinkar som de ska ( varningsblinkers som borde finnas när du har lågt blodsocker, trött, stressad etc). Träffa en näringsterapeut och få dig besiktigad en gång om året precis som din fyrhjuliga vän.
Because You are worth it!
Erica
 
 
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »