
Rödbetsbiffar
En dag åt jag lunch ute och bläddade i ett gammalt nummer av Elles nyårsspecial. Jag kollade dock inte vilket nyår det gällde men när jag såg att Demi Moore och Ashton Kutcher fortfarande var gifta förstod jag att den inte var från i år. Jag bläddrade vidare och hittade mat sida. Där hittade jag ett av mina recept från boken Raw food på Svenska. Många som äter raw food vill leva mer närproducerat och med mer svenska råvaror än vad som förekommer i amerikanska raw food böcker. Det var med det utgångsläget som Raw food på svenska kom till – raw food på lite mer på svenskt sätt.
Hittar du rödbetor med blasten kvar och kom ihåg att ta till vara på den näringsrika blasten. Använd i smoothies, juica, choppa ned i en sallad eller som jag har börjat göra. Använda gröna blad i snacksbollar.
Rödbetorna hjälper till att rena levern. Du kan juica dem, råriva, köra i matberedaren som ”biffar” eller göra en smaskig rödbetskaka.
Variera ”biffarna” med valnötter, pepparrot, färska örtkryddor eller wasabipasta.
Rödbetsbiffar på romansallad
2 portioner
3 rödbetor, rårivna
2 morötter, rårivna
½ – 1 avokado
1- 2 tsk dijonsenap
½ dl pistagenötter, naturella
en skvätt citron
1 huvud romansallad
Garnering: kapris
Riv först rödbetor och morötter grovt antingen i din matberedare eller på rivjärnet. Kör dem sedan i matberedaren tillsammans med pistagenötter. Blanda ner avokado och kör igen. Smaka av med citron, havssalt och dijonsenap. Börja med en tesked senap och tillsätt gärna mer för starkare senapssmak. Lägg upp cirka en deciliter av röran på romansalladsbladet och toppa med kapris.
Get the Flow going – Lymfmassage
GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...








Låter väldigt gott. Sparat receptet ..
🙂