Den rå vägen

mar 29, 2014

Tiden, vart tar den vägen. För nio år sedan steg jag in i min kusins kök och möttes utav en strålande familj och 40 kilo apelsiner. Jag hade då inte den minsta aning vilken vändning mitt liv skulle ta efter jag stigit över tröskeln in i Familjen Taliferos kök. Varje dag sänder jag dem innerliga tacksamhetstankar- tack för att de visade mig ett nytt sätt att leva på. Jinjee och Storm Talifero är fortfarande mina främsta inspirationskällor.
20140329-005540.jpg
Jag andas, lever och äter raw food. Det är bara så det är. Inte så mycket att göra åt. För när jag tänker ”näej, nu skiter jag i allt vad grönsaker heter” så tar det några timmar så ligger det där en gurka på min tallrik. Raw food har flyttat in i mitt hjärta och kropp. Det är liksom bara att acceptera. När det varit en period där raw food minskat i sin andel, påminns jag hur mitt liv var innan jag möttes av raw food. Inte så kul, lite gnälligt, en hel del orkar- inte-ta-tag-i-grejer-känsla, tyckte livet inte var så ball, undrandes över vad livsgnista var, ont lite här och var, och en hel del andra saker som jag inte i min vildaste fantasi kunde koppla till min mat. Men allt kunde faktiskt inte kopplas endast till maten, utan hur jag bemötte och levde mitt liv. Men ändringen vad som fyllde min tallrik, ändrade även den delen. Och det är det som jag förundras över varje dag, hur ditt matval på tallriken kan hjälpa till att förändra ditt liv mer i den riktning du vill att det ska vara. Ett aktivt val där du väljer vad du äter, tar ansvar, smittar av sig på andra plan i ditt liv. Jag kan se tillbaka på dessa år som en rackarns berg-ochdalbana. Men hellre än berg och dalbana än en raksträcka. Imorgon när jag vaknar, tar jag ett nytt andetag och utan att jag behöver tänka blir valet raw, eller faktiskt, kanske inte – vad det än blir spelar mig ingen roll. Att vara sann mot den känsla som jag bär inom mig, som leder mig framåt i livet, det är den jag väljer. Men det jag vet är, när maten jag äter är mestadels av rå karaktär, så vet jag mer klart och tydligt vad den känslan är. Och det är den råa känsla som jag vill inspirera dig till. I din innersta essensen – vad händer där, vilka val väljer du därifrån?
”There is no way to Happiness, Happiness is the way.”
Erica
IMG_6430
Du kan få daglig inspiration direkt från Jinjee till din inkorg, anmäl dig här till deras inspirationsbrev.
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

4 Kommentarer

  1. ericsdotter

    Jisses flicka lilla! Man blir ju full i skratt bara av att se detta foto av dig! Tack för det 🙂

    Svara
    • Erica

      LOL kära faster!
      Stora kramar till bästa du

      Svara
  2. Alexandra

    Jag blir uppfylld av något större varje gång jag läser dina inlägg Erica. Tack! Befinner mig i Ubud och har haft stor nytta av alla ställen du tipsat om. Vi bara äter och äter här! Var på Taksu i går. Paradiset! Gott nytt år förresten. I dag är det Silent Day här på Bali. Kram!

    Svara
    • Erica

      Vad fint att läsa Alexandra – både att du blir inspirerad och njuter dig runt i Ubud. Taksu hade precis öppnat när vi for därifrån sist gång, nyfiken på att åka dig:). Silent Day, det är verkligen en magisk dag på Bali dock lite utmaning med småbarn;).
      Kramar!

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »