Frågor & Svar från "Mitt Nya Raw Food Kök"

sep 24, 2014

Erica m pumpa_RawFood5_2605
 
 
Frågor & Svar
Genom att klicka här kommer du till många frågor och svar som finns om raw food – en del av dem kanske du har läst tidigare men det finns många som jag har lagt till rykande färsk för idag som egentligen skulle vara med i boken men pga platsbrist fick utrymme här på hemsidan istället.
 
Här är ett axplock men läs om fler svar på dina frågor genom att klicka här!
 
”Det har blivit många frågor som jag har besvarat genom åren, och de praktiska sakerna kan jag svara på men just till frågan ”hur ska jag äta?” har jag bara ett svar. Känn in vilken slags mat du mår bra utav, mat ska göra dig glad och stark (förutom de första dagarna på en detox, där du kan uppleva en svaghet). Viktigt är att se helhetsperspektivet i ditt liv, så du finner en balans mellan livets olika delar och hittar ditt sätt att leva med raw food. 50, 60, 80, 100 % – det kan variera och procenten säger inte så mycket egentligen men det som sägs av framträdande raw food förespråkare, är att du för att bibehålla balansen i kroppen behöver 50 % raw food. Så börja med 50 % och när det känns bättre och mer vant och du har viljan att testa lite mer, öka din andel raw food i maten. Kom ihåg att andelen raw food i din kost också kan variera mellan årstiderna, vilket är naturligt. Men kom ihåg att din kost ska innehålla ekologisk och så oprocessad mat som möjligt. Testa gärna någon gång när du känner att du vill detoxa att äta 100 % raw food, bara för att se vad som händer och
** Hur äter du på en dag?
Hur äter jag över en dag? Ja, det kan variera stort från dag till dag. Och det spelar inte så stor roll att svara på den frågan faktiskt, eftersom vi är unika biokemiska individer som bara kan äta efter vår egen konstitution och vad som ger oss energi. På det sätt som jag äter kanske inte är bra för någon annan. Men basen är mycket bladgrönt, frön, superfoods, örter, och andra grönsaker och bär, låg glykemiska frukter och kanske något lagat.
** Hur får jag enkelt in raw food i vardagen?
För att få in raw food i vardagen kan kräva planering innan det sitter som en rutin.

  • Välj att göra de mer komplicerade rätterna på helgen.
  • Låt vardagsrecepten gå ganska snabbt.
  • Planera en veckomeny och gör dina inköp. Skriv post it lappar med vad som behöver blötläggas eller torkas.
  • Frys in nötbiffar, fröröror och torkade pizzabottnar och bröd. Tinar på en liten stund.
  • Ofta blir middagen morgondagens lunch – gör lite extra.
  • Gör du en sallad – servera gärna linfrökex eller raw food bröd till för att göra det mer mättande.
  • Dressingar håller i flera dagar; gör och ha till din sallad.
  • Gör stora satser av snacksbollar – rulla och lägg in i frysen. Eller om du inte har tid att rulla, frys in hela degen.
  • Ha alltid raw glasspinnar redo till kidsen. Läs mer om raw food och barn på sidan XX.
  • Många av desserterna går att göra i förväg. Toppen att ha i frysen, för att bara ta fram när du vill mumsa på efterrätt eller får besök.
  • Under vintern gör jag en del recept som går att ställa in i torkugnen på morgonen för att komma hem till en ”färdiglagad” mat.

 
Tänk hela tiden att du gör ditt bästa med de förutsättningar som ges.
** Jag är nyfiken på raw food – hur börjar jag?
-Det som alla kan börja med och som du kommer att gilla är det raw desserterna. Det är toppen om du bara gör denna förändring i din kost.
-Börja introducera Gröna Smoothies varje dag under cirka en vecka och upplev hur det känns.
– En hel dag med nästan bara raw food kan se ut så här: Mjukstarta med att äta en raw frukost, eller ett gott mellanmål och sen en stor sallad till lunch med kanske något lagat till, och vidare till ett raw mellanmål på eftermiddagen för att på kvällen äta middag med familjen. Lättare än du tror!
 
** Hur får jag raw food att fungera i familjen?
Du kanske är eld och lågor över hur raw food fungerar för dig och du vill dela med dig till nära och kära. De kanske inte delar ditt intresse med samma entusiasm, så testa att:
* Gör alltid lite mer av din raw food för att hålla möjligheten öppen för den som vill smaka.
* När du njuter av din mat, ökar du chansen att andra blir nyfikna. Jag har även mött många människor som börjat göra en kostförändring och deras nya utstrålning, hälsa och kraft har lyst igenom och familjemedlemmarna har blivit mer nyfikna och vill testa.
* Ha alltid snacksbollar redo för hungriga tonåringar, läs mer under raw food och barn.
* Gör det inte så konstigt, prata inte så mycket om maten utan servera maten som det skulle vara en ”normal” rätt.
* Gör raw sylter och marmelader om du gör vanliga våfflor, scones och pannkakor. Superbra sätt att få in lite mer
* Gör en raw food sås till den vanliga pastan som familjen kanske äter och du mumsar på samma sås men med zucchinipasta.
* Låt allt ta sin tid och kom ihåg att vi alla är olika.”
Go raw your way
Erica
 
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

2 Kommentarer

  1. Sara Österberg

    Hej Erica!
    Jag har längtat efter just den här boken. Har flera av dina tidigare böcker men det känns som att det är den här boken som jag saknar. Jag uppskattar verkligen dina prenumerationsbrev som är fyllda av kärlek, tacksamhet och glädje som du förmedlar.
    Tack Erica.
    Vänliga Hälsningar
    Sara Österberg

    Svara
    • Erica

      Tack Sara!
      Du är med i utlottningen:)
      kram Erica

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »