Havtorns tårta, cirka 10 bitar
Gulorangea hänger de från havtornsbusken som små miniminiapelsiner. Ett havtornsbär motsvarar C-vitamininnehållet av en apelsin! De är också rika på A-vitamin och de nyttiga fettsyrorna 3 och 6. Ett svenskt superbär!
Botten:
2 dl solrosfrön
2 dl mandelmjöl
2 dl russin, blötlagda
2 krm vaniljpulver
Fyllning:
2 dl cashew mjöl (kan bytas mot mandelmjöl eller kokosmjöl)
2 dl mandelmjöl
5 dl frysta havtornsbär cirka 275 gram (blir cirka 3 dl upptinat)
3 msk honung
2 msk kokosolja
1 msk kakaosmör
ev . lite vatten
Topping:
Havtorn
Blötlägg russin cirka 1 timma. Kör solrosfrön och mandelmjöl till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser Kör russin och vaniljpulver i matberedaren till en smet. Tryck ut degen jämt och gör en hög kant i springformen. Ställ i kylen.
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Kör cashewnötterna i matberedaren tills det blir ett mjöl. Tillsätt mandelmjöl. Häll i havtorn och kör till en jämn smet. Lägg i kokosolja och kakaosmör, mixa igen. Häll fyllningen i springformen och låt stå i kylen minst en timme innan servering.
Toppa med havtorn vid servering.
Ställ in i frysen om du vill ha den lite fastare cirka 2 timmar. Fryser du den helt kan du tina den i cirka 1 timma.
MUDITA YOGA PÅ ÖSTERLEN SOMMARRETREAT 9–12 juli!
MUDITA YOGA PÅ ÖSTERLEN SOMMARRETREAT 9–12 juli! ashtanga * yin * meditationfilosofi * pranayama * matinspiration Med Maria Boox, Erica Palmcrantz& Susanne Hovenäs Nytt, unikt samarbete mellan Maria Boox, Erica Palmcrantz & Susanne Hovenäs! Harmoni # Energi #...
0 kommentarer