Xufa "nötter" – nötfri mjölk

okt 8, 2014

IMG_6025.JPG
Nötfri mjölk är bra alternativ om du inte tål nötter men även bra att variera din vanliga nötmjölk med. En nykomling på marknaden är Xufa nöten eller erdmandel som den heter på tyska eller svenskt översatt jordmandel. Det är ingen mandel trots att den har det namnet. Den växer under jorden och kan nästan liknas mer som en böna.
Den går att blötlägga cirka 8 timmar och sen mixa som en vanlig nötmjölk med vatten och valfri sötning. Xufa nötter är som en national dryck i Spanien och går under namnet Orxata. Mycket gott!
Chufamix är ett företag som tagit fram ett tillbehör till en stavmixer där du gör din egen Orxata men som du enkelt kan använda till att göra frö/nöt/soja/ havre mjölk. Kika här på deras hemsidan hur tillbehöret ser ut och vart du kan köpa det.
Det går även att köpa som ett mjöl och du vill antingen baka med eller använda i raw food desserter/godis/ snacksbollar. Gott och nyttigt!
Läs lite mer om jordmandel på wikipedia!
Go seeds not nuts!
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »