Skapande av ännu en ny bok – Rawsome!

nov 20, 2014

IMG_5620
I tisdags tryckte jag på send knappen för mitt nionde manus. Boken kommer i maj men det är flera vändor med korrläsning, formgivning, puts och tryckning innan den finns i handen och handeln.  Otroligt duktiga Bianca Brandon-Cox, som både fotograferar och formger boken hade sin telefon i högsta hugg. Min telefon mådde inte så bra vår fotovecka efter att åkt i golvet på ett skakigt X2000 till Stockholm, så tacksam att hon kunde föreviga på Instagram och att jag nu kan dela några förhands bilder här.
Bokens fokus har blivit på raw glassar, och med inslag av mylkshakes, smoothies och juicer. Bianca peppade mig att skapa fler raw glassar än tanken var, eftersom hon också som mattrendspanare, har sett hur glassar utan mjölk och de andra traditionella ingredienserna, bara börjar komma mer och mer. Det var en utmaning att skapa glassar på raw sätt och jag hoppas att de blir lika goda som vackra.
Innan vi sätter en gång en fotovecka är det en hel del planering. Vilka bilder ska tas, hur ska de ligga i boken, vilken styling behövs, vad jag kan förpreppa innan så Bianca inte behöver vänta på att jag ska göra klart i köket utan att allt går så effektivt som möjligt, ja det är många detaljer som ska falla på plats. Ordning, strukturerat och en jäkla massa spontan kreativitet.
 
IMG_5621
Mylkshakes är ett använt begrepp för milkshakes i raw, vegan variant i USA och andra länder, och nu får namnet även komma hit. Just för att särskilja att inga mjölkprodukter används i de kalla, goda shakerna.
IMG_5617
I boken har jag försökt efterlikna de ”vanliga” favoriterna men med nya toucher, och lite mer snygga… Och goda och nyttiga såklart:)
 
IMG_5618
På Instagram kan du följa både Bianca ( biancabrandoncox) och mig ( rawfoodbyerica) för mer inspiration för matglädje och livet.
In the making of
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »