Månadens utlottning- Mesquite

aug 31, 2015

IMG_7829.JPG
Mesquite är en av mina favoriter av superfoods! Dels för sin djupa kolaaktiga smak som passar utmärkt till lucuma, carob och / eller kakao. Dels för sin sötma utan att ha ett högt glykemisk index och såklart sin näringstäthet på kalcium, magnesium, järn och zink. Mesquite innehåller även fibrer som balanserar blodsockernivån och man håller sig mätt längre.
På RAW sommarfesten i Göteborg som också var ett raw knytkalas gjorde jag Chocomylk med sesamfrön som bas och pepprad med mesquite och kakao samt spetsad med reishi.
IMG_7804.JPG
Det var underbart väder och fina människor som njöt av mat, varandra och solen. Yes till mer raw knytisar!
IMG_7805.JPG

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

20 Kommentarer

 1. Åke Eriksson

  Alltid trevligt med dina inspirations brev blir test av dina recept hälsa åke

  Svara
 2. Birgitta Jonsson

  Jag har blivit så inspirerad av RAW så jag håller på att förändra hela mitt liv. Det är en process men nu är den igång,, så Tack Erica,,

  Svara
 3. Fredrik Kanelhjärta Grönqvist

  Älskar mesquite i min morgongröt tillsammans
  med havre, ashwaganda, banan, dadlar, blåbär,
  gojibär, cocos, carob o valnötter! Bra o stärkande
  för hela immunsystemet, särskilt njurarna!
  och sägs hålla alla mosquiter borta 🙂
  Njut medvetet!
  Tack för inspiration och matglädje!
  Kramar o glädje! Fredrik

  Svara
 4. Helena i Uppsala

  Jag vill gärna att lotten faller på mig! Mesquite har jag aldrig hört talas om förr men vill gärna prova.

  Svara
 5. Robert

  Hej!
  Jag undrar hur deltar man i utlottningen?

  Svara
  • Erica

   Hej Robert!
   Skriv din kommentar nedan om varför du vill vinna så är du med! I månadens slut drar vi vinnaren:)
   Kram
   Erica
   Och till er alla andra så är ni med!

   Svara
 6. sabina

  Önskar vinna och rawfood glädje finna. Vidga mina vyer.

  Svara
 7. Ylva Wiberg

  Jag har aldrig provat Mesquite men hoppas nu få glädjen att testa en av dina favoriter/hälsningar Ylva.

  Svara
 8. Jessica Sundberg

  Jag vill verkligen införa mer Raw i min annars så vanliga pasta- och falukorvstillvaro. Att få testa din favorit och sedan komplettera med annat spännande som behövs kan vara den spark i baken jag såväl behöver!

  Svara
 9. Cecilia

  Vill gärna vinna så jag kan förbättra min hälsa med goda nyttiga val, fulla av bra saker än kemikalier. Jag har inte smakat mesquite än och är tacksam att få chansen att vinna en påse.Tack för all din inspiration.

  Svara
 10. Matilda

  Åh mesquite har jag aldrig provat! Och jag är övertygad om att vår 27-veckors grodd i magen skulle slå volter av lycka för lite ny energiboost där inne i det dunkla!???? det behövs när man kör sin dagliga fosteryoga-rutin!
  Tack för en fin blogg dessutom!

  Svara
 11. Lina söderlind

  Jag tänkte precis prova och köpa det här pulvret, så det vore ju väldigt fiffigt ifall jag kunde vinna det istället 🙂

  Svara
 12. Carina

  Jag skulle bli jätteglad över att få prova mesquite. Min man har under sommaren insjuknat i diabetes 2, så nu behöver jag göra ”gosaker” med bättre råvaror och mindre socker.
  Mvh Carina

  Svara
 13. Ingela

  Du ger så härlig inspiration och detta har jag inte ens hört talas om så vore riktigt häftigt att få prova. Hoppas på tur och TACK igen för allt du ger och visar.

  Svara
 14. Karin Persson

  Vore härligt att få testa mesquite i smoothies och bakverk. Livets träd kan kanske hjälpa mig att balansera blodsockerhalten.

  Svara
 15. Emma

  Frälst av raw food vill jag gärna vinna denna som skulle göra frukosten ännu godare!

  Svara
 16. Amanda

  Åh har spanat in mesquite så himla länge men inte kommit till att köpa det eftersom paketen är så stora och jag redan har en uppsjö av olika pulverpåsar..! Men det verkar vara så himla bra på alla sätt och det vore en underbar möjlighet att få tillskott i skåpet för att ge frukosten, maten och mellanmålen en extra piff! :)<3

  Svara
 17. Ida

  Jag har länge varit nyfiken på att prova mesquite men det har varit svårt att hitta. Sedan jag började inkludera rawfood i mitt liv har jag mått bättre, haft bättre blodsockernivåer och blivit betydligt piggare. Att bryta mitt digra sockerberoende är kanske det bästa jag var gjort även om det ställer till en del bekymmer för min omgivning. Men jag hoppas att de kliver på mitt tåg istället och låter bli att bara stå bredvid och titta.

  Svara
 18. Maj Karlén

  Aha! Det var nog den som jag fick ett smakprov på under Raw Food sommarfesten för en vecka sedan (mitt första besök)…. Jättegod smak av kola!! Jag har en extremt begränsad budget så en vinst skulle sitta perfekt! 🙂 Håller på att återställa hälsan genom att övergå till Raw Food. Mycket att sätta sig in i… Tack för alla tips du delar med dig av!
  Namasté,
  Maj

  Svara
 19. Inger

  Mesquite, det låter helt underbart. Äntligen en produkt som motsvarar det goda som man söker efter att få i sej när man har kommit hem från jobbet. Härligt med något som både har kolasmak och lite sötaktig. Nu kan inte vännerna tacka nej när jag bjuder på fika. ????
  Nu blir det rawkakor för hela slanten. Vore kul att få testa det i vaniljsås till raw äppelkaka.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »