Mors dag 

maj 29, 2016


Mors dag idag och det firar jag med Erika Frost karamell tårta från boken ”rå matglädje”.

Rawfood Tårta Choklad
16 bitar

Botten:
2 1/2 dl pumpakärnor
2 1/2 dl torra dadlar (urkärnade)
4 msk kakao
1 nypa salt
Fyllning:
1 dl kokosolja
18 medjooldadlar (urkärnade)
1/2 dl lönnsirap
2 msk lucumapulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Chokladtäcke:
1 dl kokosolja
1/2 dl lönnsirap
5 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
Till servering:
färska bär
Gör så här:

Botten:
Mixa allt tills du har en smulig men lätt klibbig massa. Mixa ej för länge. Testa dig fram men ha gärna kvar en ojämn struktur, då blir kakan godare. Klä bottenskivan av en springform med bakpapper eller plastfolie och trysk ut massan i botten. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
Smält oljan över ett vattenbad. Mixa alla ingredienser tills du har en helt slät och krämig karamell. Smeta ut över bottnen och låta stå i kylen igen i 1 timme.
Chokladtäcke:
Smält oljan över ett vattenbad. Häll den i en skål och visap i lönnsirap, kakao och vanilj. Ta ut pajen ur kylen och häll över chokladen. Fördela jämt genom att luta runt formen. Var ganska snabb med att skära upp kakan innan täcket stelnat helt för det spricker lätt annars. Skär först försiktigt runt kanten innan du lossar kakan och skär sedan bitar med en vass kniv. Torka gärna av kniven mellan varje bit för att få fina bitar. Servera med bär.
Tips: för förändring ha i 1-3 msk lakritspulver i karamell smeten. Ju mer lakritspulver ju mer lakrits smak.
Erika Frost är en kock med ett brinnande intresse för raw food och växtbaserad kost. Hon driver tillsammans med sin bästa vän rawfoodcaféet i Bottnaryd och restaurangen Open New Doors i Göteborg. Erika vill inspirera hur man kan leva ett hälsosamt liv på alla nivåer.
Rå Matglädje
Erika Frosts kokbok är fylld med fantastiska recept på bla. bröd, frukostar, huvudrätter, efterätter, våfflor och dipper plus mycket mer. Det bjuds in till både raw food- och veganmat, nyttig och god vegetabilisk mat. Det är en mat som är oprocessad, fri från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. En mat som passar alla oavsett allergier. Denna bok är fylld med vackra bilder och recept som inspierar till en nyttigare mathållning.

Heja alla mammor!
Kram
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mors dags kaka – Rawfood By Erica - […] skapar ljuvliga recept. Förra året gjorde jag Erika Frosts Nötfria karamell tårta som du kan hitta här. Igår förberedde…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »