Avundsjuka till inspiration

dec 21, 2016

fullsizerender
 
Min brorsdotter, 9 år, lät sig klippa sig kort av sin mamma. Så otroligt modigt tycker jag. Nu är ju hennes mamma en superduktiga frisör men ändå. Det har gjort att jag själv funderat på att klippa av mig mitt hår, men är för feg. Yes, det växer ut igen om jag inte skulle trivas. Jag blev lite avundsjuk på den lillstora tjejens mod  och det påminde mig om en artikeln jag läste om avundsjuka. Hur man kan använda avundsjuka till att bli en motivation för en själv.  Och hur man kan vända avundsjukan till att förverkliga det som fattas en själv och se det som ligger till grund för avundsjukan. Så jag använde hennes kortklippta hår som en inspiration och sätter upp mitt hår för att det ska både se ut och kännas som jag är kortklippt. Saga och jag brukar prata om att vara tacksam för det man har, istället för att vara otacksam för det man inte har. Så jag är tacksam för mitt hår som jag kan sätta upp och att jag är tacksam för att jag är feg – för tänk om jag ångrar mig och vill ha mitt långa hår tillbaka ( ve och fasa 😉 En önskan i jul är att kunna glädjas med andra vad de har och känna en tacksamhet för allt det som man själv har/ är.
Några ord inför dopparedagen som jag hittade på min blogg från 2013, som är värda att skrivas igen. Ta med dig frågorna in i julen och välj det du mår bra och gillar! Du äter för dig själv, inte för någon annan <3.
Några frågor som kanske kan ge dig en Skönare Jul!
Smakar det gott i munnen? Hur skönt smakar det i kroppen?
 Vad äter du bara för att det är jul? För att man just ska äta det på julen?
Vad äter du för att göra andra glada? Men att du själv kanske inte mår så bra?
Hur skulle det kännas att hjälpa kroppen att rensa ut goda maträtter och godsaker med en grön smoothie eller grön juice på morgonen?
Hur skulle det kännas i din kropp om du väljer bort det vita sockret och gör raw julgodis istället?
Vad är du denna jul redo att släppa taget om, helt enkelt för att det inte skapar en skön känsla i din fantastiska, unika, intelligenta kropp och vackra liv?
GOD JUL
Kram
Erica
img_1927
 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »