Supergods rispappersrullar

feb 27, 2017

Färska vårrullar med rödkål, nötter och mango – recept från boken Groddar, Skott och MikrogröntSupergoda rispappersrullar. Lite pyssliga att göra men när man väl förberett allt går det smidigt. Rödkålen, mangon och skotten ger vacker färg när de lyser igenom pappret.
4 personer (16 rullar)
cirka 5 dl blandade skott, t ex av ärt-solrros-och rädisskott
1 dl salta jordnötter
1 msk sesamolja
1/2 dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 klyfta rödkål ( cirka 200 g)
2 avokado
1 msk färskpressad limejuice
3 salladslökar
2 mango
8 stora risapper
1 kruka munta
Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt sesamiolja, rapsolja, soja och sambal oelek. Mixa kort så att det bara blandas. Lätt i en skål.
Strimla rödkålen fint. Lägg i en skål.
Dela, kärna ur, gröp ur och skär avokadon i skivor. Lägg i en skål och droppa över limejuice ( så att avokadon inte mörknar). Strimla salladslöken, lägg den i en skål. Skala och skär mangon i avlånga bitar.
Fyll en stor bunke eller en vid kastrull med ljummet vatten. Blöt en ren kökshandduk, krama ur den och lägg ut den på köksbänken. Doppa ett rispapper i taget i vattnet i cirka 30 sekunder. Lägg det på handduken.
Lägg lite rödkål, avokado, salladslök, mango, skott och några myntablad mitt på rispappret. Klicka över sås.
Börja med att vika pappret från dig upp över fyllningen. Tryck till försiktigt, och vik sedan in sidorna. Rulla ihop till en rulle. Lägg över rullen på en skärbräda med en ren fuktad kökshandduk på. Gör resten av rullarna på samma sätt. Lägg rullarna med några centimeters mellanrum så de inte klibbar fast i varandra.
Skär varje rulle i två bitar och lägg på ett fat. Servera med japansk soja.

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »