Semla har aldrig varit min favorit bakelse, varken den traditionella eller raw versionen men jag är galen i kardemumma. Så en look a like semla blev till med en överdos med nymortlad kardemumma. Tok goda faktiskt och löjligt enkla att göra! Istället för grädde lägger jag raw hallonsylt eller äter den som den är på bilden.
Är hellre två små än en mäktig, för som en ”vanlig”semla är även dessa super mäktiga.
Raw food semla, cirka 10 minisar
4 dl mamdelmjöl ( jag valde det färdiga mandelmjölet som finns i butiken)
3 – 4 msk honung
1 msk vatten
1 nypa salt
1/2-1 msk nymortlade kardemumma kärnor
Kör tills det blir en deg i matberedaren. Rulla till bollar. Skär av toppen. Gör ett hål i mitt och fyll med fyllningen. Lägg ev på hallonsylt ( tinade hallon mixade med torkade aprikoser eller dadlar).
Fyllning
1 dl raw eller rostad mandelsmör
1 msk björksocker
Rör samman i en skål.
Pssst… gillar du grädde spritsa cashewgrädde eller kokosgrädde emellan.

Get the Flow going – Lymfmassage
GET THE FLOW GOING ”Jag vill hjälpa dig att få igång flödet i din kropp - flödet i ditt liv.Stagnationer & blockeringar i kroppen kan frigöras genom lymfmassage och mina händer som lossar det som sitter riktigt djupt.” Boka din tid via e-post:...
0 kommentarer