Utlottning Boken Superfood boost och recept på godaste kanelbollarna

mar 15, 2017


Nu kan du vinna ett exemplar utav Superfood boost!
Skriv i kommentarerna nedan din motivation Varför vill du superfood boosta?
I slutet utav månaden drar vi vinnaren slumpmässigt och kontaktas via email.
Ett utav dem är ett av mina favorit recept i boken – Kanelbolle!
Kanelbolle
Deg:
2 dl mandel, blötlagda eller torra
1 dl osvavlade russin
1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande)
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk vaniljpulver
en nypa salt
Fyllning:
10 dadlar
1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande)
3-4 tsk malen kanel ( ersätt med pepparkakskryddblandning om du vill)
½ msk vatten
Kör mandeln i matberedaren tills den är finhackad. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills allt blandat sig. Forma till bollar.
Vill du göra det mer avancerat? Kavla med hjälp av bakplåtspapper, ett över och ett under, ut smeten till en rektangulär form, ca 10 x 20 cm. Kärna ur dadlarna till fyllningen. Kör dadlar med kokosolja och kanel i mixer. Bre ut fyllningen på degen, ca 2 cm från kanten på långsidorna. Ta hjälp av bakplåtspappret och rulla ihop till en rulle. Lägg in i kylen eller frysen.

6 Kommentarer

 1. Mikaela Stenhill

  Mitt liv behöver ta en ny vändning. Sockret har tagit över och jag kommer inte ur mitt missbruk. För ja…socker är ett missbruk. Men jag har så stora förhoppningar på mig själv. Därför önskar jag vinna denna bok.

  Svara
 2. cici rettig

  Alltid välkommet med nya förföriska recept som kroppen älskar! Känns som att livet är till för att njutas av, på kroppens villkor och då behövs inspiration i form av Superfood boost-boken.

  Svara
 3. cici rettig

  skickade iväg förra utan mejladress, så se den!

  Svara
 4. Marie-Louise Hansson

  Av en ren slump hittade jag boken ’Kickstarta med superfoods’ i bokhandeln och blev intresserad testa. Aldrig trodde jag att jag skulle kunna må så bra och samtidigt gå ner i vikt. Har följt veckoprogrammet till punkt och prickar och tycker det var jättebra. Jag blev helt såld och det har blivit en vecka som förändrat mitt liv. Jag fyller 61 år i april och har pollenallergi. Tänkte att kanske kosten kunde påverka mig i rätt riktning och det har rawfood konceptet verkligen gjort. Jag har dessutom fått mer energi och sover bättre. Att äta Rawfood är verkligen bästa sättet att ta hand om sig själv. Men hur går jag nu vidare? Jag behöver inspiration och skulle vara mycket tacksam om jag vinner nya boken! Nya dörrar öppnar sig 🙂

  Svara
 5. Elin

  För mig blev raw food en ögonöppnare och en början till en sund relation till mat, till mitt sinne och slutligen, äntligen, till min egen kropp. Jag kom att upptäcka att jag faktiskt kunde förändra med eget mående beroende på vad jag valde att ge den för kost, vilket för mig var som att upptäcka en skatt. Sedan dess har livet varit en experimenteringsresa bland allt levande ätbart vår jord har att erbjuda, bland smaker och färger. När livet pågår med allt vad det innebär, på gott och ont, och det är lätt att hamna i gamla vanor så motiverar den levande känslan jag får när jag väljer att ge min kropp allt, den är ju trots allt min skatt.

  Svara
 6. Helena

  Efter en vår där vi kan räkna de veckor vi alla fått vara friska på ena handen så har vi insett att vi MÅSTE lägga om vår kost. Vi är totala nybörjare på raw food och vet inte riktigt vart vi ska börja. Mer än att trappa ner på allt socker och onyttigheter som vi får i oss. Och hur får vi mer oss barnen på denna ”resa”, det blir nog den största utmaningen. Jag har även nyligen kommit ur en lång utbrändhet, där jag hela tiden fått rådet att äta nyttigt. Tyvärr mådde jag för dåligt för att orka sätta mig in i ny kost och lägga om gamla vanor, och min kost har nog tyvärr stjälpt mer än hjälpt mitt mående. Men nu äntligen mår jag bra och vill må ännu bättre genom att äta rätt!
  Att vinna denna bok skulle vara underbart – att få hjälp med recept och kunskap om olika ingredienser skulle bli en sån bra kickstart på vårt förändringsprojekt!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »