Utlottning, Smoothie Challenge och Recept på Bovetesmoothie

apr 27, 2017

Ett recept som blir väldigt mättande fast det är i flytande form är då man har bovete i sin smoothie. På vintern kan du med fördel tillsätta varmt vatten för att göra den ljummet god. Det är också en smoothie som ofta barn gillar eftersom den är sötad med dadlar och innehåller kakao. Ett boostande recept från boken Superfoodboost!
Bilden  är inte lika snygg som den som är i boken och är tagen av Bianca Brandon-Cox men så här ser det ut hemma på vår terrass när vi dricker smoothie i favvis smoothie flaskorna.
Krämig kakaomylk med bovete,
2 dl helt och skalat bovete, blötlagt
4 dadlar
4 dl mylk
2 dl vatten
2 msk raw kakaopulver
1 tsk malen kanel
en nypa salt
Blötlägg bovetet i ca 8 timmar och skölj det noga. Kärna ur dadlarna. Kör allt i mixer till en len konsistens.

 

Smoothie Challenge
Du kan delta på Smoothie Challenge som börjar vecka 20, måndagen den 29 maj Du kommer att få en e-bok med alla recepten och tips på vad du behöver inför veckan.
En Smoothie Challenge betyder kort och gott att du dricker smoothies varje dag i en vecka.
För 59 kr får du en e-bok sänd till dig men du kan även improvisera med dina egna smoothies recept. Varje dag kommer jag att visa ett smoothie recept på min youtube kanal och dela det på bloggen.  Du behöver inte anmäla dig till mig om du vill delta i utmaningen, men häng gärna med i kommentarsfältet på bloggen vid varje inlägg och dela med dig hur det går!
Sänd mig ett mail på info@rawfoodbyerica.se om du vill ha en E-bok med smoothie recept för veckan.

 

Månadens utlottning
– är flaskan Not just a bottle som jag nämnt tidigare, läs tidigare inlägg. Perfekt att ha sin smoothie med sig under din Smoothie vecka.
Skriv motivering nedan i kommentarsfältet – vilket som är ditt favorit recept på en smoothie!
Vinnaren dras slumpmässigt i slutet av maj månad och kontaktas via email.

 
 

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

21 april hos Helena Swane by Heart

21 april hos Helena Swane by Heart

Jag är så lycklig att jag ska få medverka i Helena Swane by Hearts Medlemsportal och sprida mina tankar kring mat.Nedan är text från hennes nyhetsbrev, hur du kan anmäla dig och vad jag ska dela med mig utav:Hoppas du har en skön start på veckan!  Våra energisystem är...

13 Kommentarer

 1. Åse Christensen

  Min standard smoothie består av 1 äpple, 1 banan, 1 bit citron, 1 stor näve gröna blad och 1/4 l vatten. Jag behöver inspiration och nya idéer.

  Svara
 2. Camilla Vigander

  Dricker smoothie varje dag och skulle verkligen behöva enbärs flaska.Min favorit är med Grönkål, mango, banan, lime, ingefära, kokosmjölk och protein

  Svara
 3. Harriet Herlin

  Hej Erica! Trevligt att höra ifrån dig! Jag följer dig gärna ifall det är gratis. Är nämligen en lite sjuklig fattigpensionär numera. Men inspiration! visst!

  Svara
 4. Camilla Rosengart

  Hej,
  Jag dricker grön smoothie varje morgon. Jag brukar även ta en smoothie ibland på eftermiddagen när orken börjar tryta på jobbet. Då ärvdes bra att ha en flaska med sig. Därför skulle jag gärna vilja vara med utlottningen.
  Här kommer mitt recept på god morgondribk:
  en näve spenat el grönkål
  vatten, mixas tillsammans
  Tillsätt en abocado, en banan, en pressad apelsin, ingefära och en mango. Mixa igen. Voilà , klar att avnjutas!

  Svara
 5. Hanna Sjöberg

  favoriter är två väldigt enkla smoothies:
  1)
  Någon dl mango ex fryst
  Mangonektar
  Havremjölk
  – det är ju som en sorts lassi
  2)
  en mogen banan
  Sojamjölk /havremjölk / mandelmjölk
  – en lyxigt krämig milkshake med banansmak !

  Svara
 6. Sandra

  Mitt favorit recept är en smoothie på….
  En banan
  1-2 dl svarta vinbär
  2 nävar nässlor, spenat eller kirskål
  1/2 gurka
  Havre mjölk eller vatten tills smoothisen får önskad konsistens.
  En jätte god och fräsch sommar smoothie!

  Svara
 7. Liv

  Vad man dricker i är ju del av upplevelsen. Så en fin flaska skulle sitta fint. När upplevelsen är bra så är det ju lättare att den bli av igen!

  Svara
 8. Linda Håkansson

  Min favvosmoothie innehåller mango, ingefära och färsk spenat: 1 mango, 1 bit ingefära, 1/2 avokado, en stor näve spenat, lite vatten/cocosvatten att späda med. En fräsch och god smoothie som smakar gott och gör gott inuti <3

  Svara
 9. Jessica Sundberg

  Mitt favoritrecept är kiwi, bladspenat, banan och sojamjölk. Mums!

  Svara
 10. Ingela Johnzon

  Min favoritsmoothie är gjord på skogens superbär Blåbär, ett moget päron, citronsaft och en knivsudd äkta vaniljpulver. En fin smoothie flaska vore toppenbra, så kan man ha den med överallt varje dag!

  Svara
 11. Ronja

  Min favorit smoothie är just nu Äpple, kirskål och vatten Jag skulle älska att få dricka smoothie i denna fina naturliga flaska! Tack för all inspiration Erica, kul med challenge!

  Svara
 12. Linda Börjesson

  Min favorit smoothie består av mandelmjölk, avokado, spenat, ingefära, jordgubbar o kiwi

  Svara
 13. Caroline Brusman

  Hej! Jag skulle bli jätteglad om jag vann flaskan Gör smoothie varje morgon till alla fem barnen och ibland skulle jag vilja ta med lite smoothie till jobbet eller kunna skicka med lite smoothie till barnen när de behöver lite näringsrik matsäck i skolan
  Vår favorit för ca 2 pers är:
  En banan, några frysta jordgubbar, 1 dl frysta blåbär, 1 dl frysta hallon, lite jordgubbs eller vaniljyoghurt och lite havremjölk samt 1 dl fiberhavregryn ☀️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »