Recept på 5 Bowls för Premium medlemmar

okt 27, 2017

Som Premium prenumerant får du fem helt nya Bowl recept – som frukost, lunch, lättare middag, mellis. Ja, en bowl kan man njuta av närsom under dagen för att fylla på med ny energi utan att bli för mätt, som gör att man blir slö. Gott mätt och skön energi!
Min inspiration var FÄRG – nu när höstlöven sprakar av färg men snart är löven fallna och  några gråa månader väntar, iallafall om man bor i Göteborg som jag gör;). Under den period behöver vi verkligen färg ifrån maten för att hålla oss friska och inspirerade och inte bara uppleva dessa månader som en transportsträcka till våren.
Om du gör din bowl över några timmar kan du låta den stå framme på köksbänken, men tar det längre tid ställ in den i kylen för bästa förvaringen. Håller 2-3 dagar i kyl, så gör för några dagar framåt. Ta gärna fram någon timma innan du ska äta så blir den rumstempererad.
GUL – Overnight oats med mango och gul kiwi
ORANGE – Fruktbowl med sharon, baobab och havtorn
RÖD –  Gryn- och chia bowl med gojibär och granatäpple
GRÖN – Matcha & Chlorella Bowl med chiafrön
BLÅ – Chiapudding med blåbärssylt och färska bär
[restrict paid=”true”]
GUL – Overnight oats med mango och gul kiwi, 2 skålar
2 dl havregryn
en nypa salt
3 dl äpplejuice
1 dl fryst mango
1 msk baobab pulver
1 cm riven ingefära
Topping:
2 gula kiwi
ev. kokospalmsocker
Blötlägg havregryn i äpplejuice. Vänd ned salt, baobabpulver, ingefära och mango. Låt stå mellan 4- 24 timmar. Skär kiwi i mindre bitar och lägg på. Strö kokospalmsocker om du vill  söta lite extra.
ORANGE – Fruktbowl med sharon, baobab och havtorn, 2 skålar
1 päron
2 persimon/ sharon frukter
1 msk baobab pulver
2 bananer
Topping:
Bovete, blötlagt ( blötlägg minst 2 timmar och skölj av blötläggningsvattnet)
1 dl havtorn, tinat
1 msk bipollen
Mixa samman ingredienser till fruktkrämen. Lägg upp i två skålar. Toppa med havtorn, bovete och bipollen.
RÖD –  Gryn- och chia bowl med gojibär och granatäpple, 3 skålar
 
2 dl havregryn
1/2 dl chiafrön
4 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk
2 msk gojibär
en nypa salt
 
Topping:
4  msk pecannötter
1 kärnor från ett granatäpple
Rör samman havregryn, chiafrön och gojibär samt salt i mandelmjölken. Låt stå 4- 24 timmar. Krossa pecanötterna i handen och strö över skålarna. Toppa även med granatäpplekärnor.
 
GRÖN – Matcha & Chlorella Bowl med chiafrön, 2 skålar
 
2 dl kokosmjölk
2 tsk lönnsirap
1 tsk matchate
1/2 dl chiafrön
1 tsk citronjuice
1/2 tsk chlorella pulver
Topping:
1/2 dl stora raw kokosflingor
1 paket färska blåbär
Rör ned lönnsirap, matchate, chlorella och citronjuice i kokosmjölken. Rör ned chiafrön. Låt stå 1- 24 timmar. Toppa med blåbär och kokos.
BLÅ – Chiapudding med blåbärssylt och färska bär
1/2 dl chiafrön
4 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk
1 msk lucumapulver
Raw food sylt:
225 gram frysta blåbär, tinade
8 aprikoser, blötlägg under cirka 4 timmar om de är hårda, är de mjuka kan du mixa med som de är
ev. 2 tsk acaipulver
Topping:
Färska hallon och blåbär
Rör ned lucumapulver i mandelmjölken. Rör ned chiafröna. Låt stå 1- 24 timmar.
Mixa blåbär och aprikoser och ev acaipulver till en tjock kräm konsistens = sylt.
Toppa chiapuddingen med sylt och färska bär.
[/restrict]
God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

God fortsättning och ett Gott Nytt 2023

December månad har gått i rasande fart. Det har varit fullt upp på Regnbågens. Det är så härligt att träffa kunder och hjälpa dem i deras val att välja rätt gåva. För att skapa balans har jag försökt vara ute i naturen så mycket jag kunnat. Liv och jag letar...

Veckan som varit

Veckan som varit

Jag har haft en intensiv vecka på jobbet, vilket är så roligt men jag får komma ihåg i det roliga att återhämta mig. Så det var så underbart att helgen som var att bara Liv och jag och hunden var i vår egen lilla bubbla. Jag delar mer spontant på instagram vad som...

Ett år sedan

Ett år sedan

Det var ett år sedan jag uppdaterade bloggen på riktigt känns det som.... Min raw food guru Gabriel Cousens sa en gång till mig - "Give it for seasons". Allt behöver fyra årstider för att riktigt landa och det stämmer så väl. Så många gånger jag kan se tillbaka på...

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »