Co.ConAmour i Tulum

mar 1, 2018

Nu sitter vi på planet tillbaka till Sverige om några timmar. Vi for till Mexico igen, som vi gjorde förra året. Vi blev alla kära i Mexico och kärare har vi blivit.
En månad off, eller ganska off med dator och telefon men verkligen ON på inspiration, framtidsplaner och uppkopplad på mitt fokus och vad jag vill skapa, vad jag drömmer om och vad jag vill ska manifesteras.
Förra året gjorde vi Tulum och åt oss igenom stadens ( byns) restauranger, se en karta här som jag gjorde efter förra årets resa.
Nu har vi utforskat nya ställen och åter besökt pärlorna från förra året. Först ut i min blogg inläggs följetong blir Co.ConAmour!

Co.ConAmour ett ställe som verkligen har fått ett uppsving mot förra året. Vi var inte helt impade av stället förra året, absolut helt okej men inte mer än så, förutom för deras superfoods affär som ligger precis vid restaurangen. Men i år bubblade den hemmabryggda kombuchan, menyn var suveränt utmärkt med glutenfritt, raw, vegan och varje rätt kunde man välja till olika alternativ. På dryckes sidan fanns supermånga härliga juicer, smoothies och en hel liter kombucha för 90 pesos cirka 45 kronor.

Stället har verkligen en skön feeling. En söndag förmiddag när vi hängde där och tog en kombucha spelades det live musik. Det är lätt att fastna på innergården bland kreativa målningar och sköna soffor.
 

I värmen är jag inte alltid sugen på mat utan en smoothie med kokosmjölk, avokado och banan plus en raw food boll skulle bli min lunch. Men en Liten Liv hann före och åt upp min boll…Det är så klart att jag överlåter min boll till henne och jag provsmakade Livs glutenfria och vegan våfflor istället. Jag är ingen som gillar våfflor men Co.ConAmours våfflor – det är en våffla som verkligen är något att prova! Och den är toppad med  raw veganglass!

Vegan Gluten fri socker fri Bön Brownie! Vi var tysta hela familjen när vi delade på denna.

 
Våfflan med stort V!
Och bästa kombuchan i Tulum. Det tar ungefär 3-4 dagar innan den är färdigbrygd i värmen. Jag kikade på brygden och svampen ( scobyn) var gigantisk och verkligen pyste. Jag önskade att den gjorde likadant hemma på min köksbänk men det krävs lite mer värme för det än i Sverige;).
 


Yes så ser skylten ut in till innergården – följ den och njut några timmar.

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Utlottning – Martas Glutenfria bröd

Vem säger nej till en macka? Något jag alltid varit svag för och fortfarande kan gilla helst nu när det blir kyligare och kroppen behöver mat med lite mer substans. Min kost består vanligtvis minst 80 % raw mat, så jag är så glad att Marta, som jag träffat på en Raw...

Ta en paus

Ta en paus

Sometimes I loose my way but I always know that I will come back home. During my 15 years with raw food I have found my way how food can assist me in my life process of remembering who I am, what I came here for and how I can live my life in joy and love. In...

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »