Recept för Premium medlemmar

jun 21, 2018


Rosor i maten är helt underbart – helst i desserter!
Månadens recept till Premium medlemmar är:
En indisk inspirerad efterrätt med rosor
En papapya soppa
Tre kål sorter i ingefärsmarinad
Nudlar i thaidressing
Svampcurry med palsternacksris och kryddig mango Chutney
 
Rätter som går att äta var för sig, som en trerätters meny eller som en härlig sommarbuffé för gäster!
 

 

[restrict paid=”true”]

Nudlar med thai dressing
1,5 dl mandelsmör
1/2 dl citronjuice
2 msk tamari
2 msk flytande honung
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 msk färsk koriander
Servera med Zucchini nudlar och kelpnudlar, gurk och paprikastrimlor
 
Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Massera in dressingen med nudlar och låt sjunka in. 
Tre olika kål i ingefärs marinad
 
Spetskål
Grönkål
Bok choy
 
Strimla fint och lägg i en skål.
 
Ingefäradressing:
2 msk tamari
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1,5 tsk ingefära, riven
Rör samman ingredienserna. Häll över kålen och låt marinera i någon timma. 
 
 
 

 

Sommar soppa, 4 portioner
Läcker soppa för en varmsommarkväll
8 dl papaya
2 dl röd paprika
2 dl gurka
2 dl vatten
1 dl apelsin juice
en skvätt limejuice
2 msk vit misopasta
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1 msk kokosolja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
två nypor salt
Skär papaya, paprika och gurka i bitar. Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Smaka av med mer kryddor och späd eventuellt med mer vatten. Vid varmt väder servera med is.

 

 

Svampcurry med palsternacksris och kryddig mango Chutney, 4 portioner
Det ser ut att vara många moment och flera saker att göra men de här fyra momenten går snabbt och ger dig fantastiska smakupplevelser i sin unika kombination.
Marinerade grönsaker
5 stora portobello svampar
3 dl aubergine cirka 1 st
2,5 dl gröna ärtor, frysta och tinade
broccolibuketter från 1/2 broccoli
6 tomater
1 msk lemonjuice
2 msk olivolja
2 msk curry pulver
2 tsk salt
Skär portobello,aubergine och tomater i bitar. Blanda med broccolibuketter och ärtor. Rör ned resterande ingredienser, blanda väl och ställ in i torkugnen cirka 4 timmar på 45 grader.
Currysås
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk tamari
1 tsk citronjuice
1 cm ingefära
1/2 kruka färska koriander
1 msk currypulver
1 dl riven kokos
1,5 dl vatten
en nypa salt
Mixa ingredienserna i en mixer. Blanda såsen  med de marinerade grönsakerna  och värm ytterligare en timma eller servera såsen vid sidan av.
Palsternacksris
5 dl palsternacksris ( cirka 6 palsternackor)
3 msk cashewnötter
3 msk pinjenötter
1 msk olivolja
2 tsk lönnsirap
1 tsk citronjuice
2 nypor salt
1 msk vit miso
Skala palsternackorna och dela i bitar. Kör grovt i matberedaren och tillsätt övriga ingredienser och pulsa tills du har ett ris.
Kryddig mango chutney
200 gr mango, fryst och tinad
2 nypor salt
2 tsk citronjuice
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk spiskummin
Rör ihop alla ingredienser förutom mango i en skål med en gaffel. Häll över dressingen över mango. Låt stå någon timma innan servering.

 
 

Indisk inspirerad efterrätt med Rossmak
Ros casheswmylk
2 dl cashewnötter
1 msk honung
1 liter vatten
en näve rosblad eller några droppar rosessens
Mixa cashewnötter med ingredienserna. Sila av och häll upp på en flaska. Spara massan som blir över för att ha i degen.


 

Deg:
2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn eller mjöl
1/2 kokosmjöl
1/2 dl honung
2 msk kokosolja
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
pulpen från cashewmylken ( det som blir kvar i silen eller nötmjölkspåsen)
Kör ingredienserna i en matberedare och se så du kan forma till bollar eller använd en glasskopa som är halvmåne formad. Gör halvbullar lägg på ett fat och ställ in i kylen en stund innan servering.
Garnering:
2 msk pistagenötter
Ros Cashewmjölk
Vid servering en portion för sig på ett fat med kanter eller flera på ett större fat med kant på. Strössla över hackade pistagenötter. Häll över rosmjölk så det täcker upp det kanten.


[/restrict]

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »