Ditt skydd

sep 12, 2018


 
Denna bilden är på vår dotter Lilla Liv som vi kallar henne. Men liten blir stor. Så stor att hon kan rida en häst själv. Den här bilden påminde mig om de olika skydden som behövs för att sitta upp i sadeln, och det gjorde att mina tankar surfade vidare inpå hur vi skyddar oss själva i vår vardag.
Det är så mycket som händer kring oss i denna tids era med olika intryck, influenser, trender men också olika sjukdomar som blir allt vanligare. Hur kan vi skapa ett skydd kring oss själva där vi kan bli starka inuti oss själva mentalt, för att orka sortera alla intryck och kunna välja vad som passar en själv men även att vår hälsa kan vara så stark som den bara kan!
Hösten brukar innebära förkylningstider och jag vill ge några tips på hur du kan boosta ditt eget immunsförsvar för att hålla ditt skydd starkt hela hösten.

  • Mata dig med nyttiga bakterier – det är otroligt viktigt att mata vår magetarmkanal med goda bakterier. Om du har goda bakterier i magen ökar ditt immunförsvar och även att du faktiskt känner mer glädje i livet. Forskning visar om och om igen att har vi en mångfald av goda tarmbakterier så ökar vår mentala hälsa också. Win win på alla fronter. Fermenterat som surkål, cashewyoghurt, kombucha, kefir är suveräna källor
  • Antioxidanter, antioxidanter och antioxidanter – ät färgrik mat med olika starka färger. Färgen kännetecknar att råvaran är fylld med skyddsmedel.
  • Grönt och mer grönt – grönt är skönt. Skönt för kroppen. Grönt skyddar dig ifrån tunga gråa moln, genom klorofyllet som fungerar som solsken till dina celler.
  • Superfoods – koncentrerad supernäring som är som godis för kroppen. Superfoods fyller upp dina reservtankar med bästa näringen som kommer i ett lätt tillgängligt format.
  • Medicainal svampar/ adaptogener – supersvampar, örter, bär och rötter stärker både fysisk och mental hälsa. Mina fingrar kliar att skriva en bok om detta ämne – så mitt tips för att bjuda in mer av den magi som de innehåller är att börja med chaga, reishi och goji bär i din kost. Vad kommer det att göra för dig? Lyssna tydligt till din kropp så kommer du att känna en stor skillnad.

 
Kram
Erica
 

Hjärtan på kaka

Hjärtan på kaka

Det är så mysigt när Liv är med mig i köket! Hon älskar att göra hjärtan på en kaka. Jag gjorde denna Jordgubbs rawfood cheesecake, speciellt med denna kaka är att jag använder kakaosmör istället för kokosolja, som gör att den få en mjuk skön smak och håller ihop lite...

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »