Recept Goji-bollar

maj 3, 2019

 
 
Här kommer receptet på gojibollar som är perfekta som mellis och fulla med härlig näring från Helena Swane by Heart
 
Ingredienser:
3 msk gojibär
1,5 dl kokosflingor
0,5 dl havregryn (om du vill ha raw så kan du använda kallvalsade havregryn)
4 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja (ekologisk och kallpressad)
1 tsk lucumapulver (kan uteslutas men ger en god karamellig kak-smak)
1/3-1/2 tsk kanel (gärna Ceylon kanel)
½ tsk vaniljpulver
1 nypa salt (gärna Celtic Sea Salt)
 
Ev. kakonibs och/eller bipollen att rulla bollarna i
 
Köksredskap: matberedare
 
Börja med att köra gojibären, havregrynen och kokosflingorna i matberedaren tills gojibären är hyfsat finfördelade och havregrynen och kokosflingorna är nästan som mjöl.
 
Om det är kallt och kokosoljan är väldigt fast i konsistensen så gör den mjuk/flytande i vattenbad (jag brukar ställa in den mängd som ska användas i torkugnen på 42 grader en liten stund tills den är mjuk/flytande).
 
Ha i övriga ingredienser i matberedaren och kör tills du kan forma bollar och degen håller ihop. Om degen inte skulle hålla ihop så kan du tillsätta lite vatten.
 
Gör bollar och rulla dem gärna i kakaonibs eller bipollen.
 
De håller upp till en vecka i kylskåp och några månader i frysen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »