Här kommer receptet på gojibollar som är perfekta som mellis och fulla med härlig näring från Helena Swane by Heart
Ingredienser:
3 msk gojibär
1,5 dl kokosflingor
0,5 dl havregryn (om du vill ha raw så kan du använda kallvalsade havregryn)
4 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja (ekologisk och kallpressad)
1 tsk lucumapulver (kan uteslutas men ger en god karamellig kak-smak)
1/3-1/2 tsk kanel (gärna Ceylon kanel)
½ tsk vaniljpulver
1 nypa salt (gärna Celtic Sea Salt)
Ev. kakonibs och/eller bipollen att rulla bollarna i
Köksredskap: matberedare
Börja med att köra gojibären, havregrynen och kokosflingorna i matberedaren tills gojibären är hyfsat finfördelade och havregrynen och kokosflingorna är nästan som mjöl.
Om det är kallt och kokosoljan är väldigt fast i konsistensen så gör den mjuk/flytande i vattenbad (jag brukar ställa in den mängd som ska användas i torkugnen på 42 grader en liten stund tills den är mjuk/flytande).
Ha i övriga ingredienser i matberedaren och kör tills du kan forma bollar och degen håller ihop. Om degen inte skulle hålla ihop så kan du tillsätta lite vatten.
Gör bollar och rulla dem gärna i kakaonibs eller bipollen.
De håller upp till en vecka i kylskåp och några månader i frysen.
0 kommentarer