Raw Sötpotatis kaka ~ nötfri

jul 14, 2019


Ikväll planerar jag för stranden med en sötpotatiskaka, som är nötfri. Det är så härligt när man ska packa pick nicken till en dag på stranden och all mat är klar och bara att lägga ned med filt och badkläder. Jag har många olika varianter på sötpotatis kaka och varenda variant gillas även av barnen. Jag höftar alltid tyvärr när det är nya recept så smaka av – det är den bästa kryddan!
Du kan ta mer citronjuice istället för citrondropparna och även citronzest är supergott i. Jag hade lagt i lite macapulver också cirka 2 msk, men vet att barnen inte är så förtjusta i maca smaken så jag uteslöt den. Hade den bara varit till mig hade jag lagt i super duper maca pulvret!
Sötpotatis kaka – nötfri
2 stora sötpotatisar
1/2 dl lucumapulver
1 dl kokosolja
1 1/2 dl russin
2 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära, torkad
juice från 1/2 citron
10 droppar lemon olja Doterra
en nypa salt
ev. macapulver
Garnering:
3 gula kiwis
Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Kör det fint. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blivit en len kräm. Du får stanna ibland och ta ned massan från sidorna. Tryck ut i en pajform. Ställ minst 2 timmar i kylen, servera direkt från kylen ( ta kylklampar när du tar med på picknick). Garnera med kiwi i skivor.
Den blir godare dagen efter när smaken satt dig.
Lycka till med din mumsiga lunch kaka!
Kram
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »