Sol x 3

aug 5, 2019


Sol på Solhälla och på Solgläntan!
Det har varit en superfin vecka på Solhälla. En ledig vecka faktiskt. Jag är annars här för att hålla Raw Life Education eller laga mat på något retreat men veckan som varit har jag bara jobbat med datorn och varit ledig en hel del med familjen.
Solgläntan som drivs av Åke och Tingting Wikström har fantastiska odlingar och ett urmysigt kafe. De har en i världsklass gullig nybyggd uteservering – ”the Bird Nest”. Solhälla ser du i bakgrunden.

Flera små dammar där man kan mata guldfiskar, det gillar barnen!


De har även en butik där det finns eko varor att köpa både torrvaror och färska frukter och grönsaker från deras egna odlingar.

 


 

Ett av mina favorit blad – isört. Jag sätter mig bredvid odlingen och äter mitt mellanmål.

En dag lagade jag lunch för Communityn på Solhälla. Det är inte ofta vi har tid att sitta ned och äta ihop och planera inför framtiden eftersom det är full rulle för mig med annat när jag annars är här och styr upp inför och under utbildningen.
Röda vinbär hänger i stora klasar och jag tänkte att jag gör en god kaka med dem.
Helt tok god med mandelsmör, tahini, carob och honung i botten och en chokladsås med kakaomassa, raw cane sugar crystals och kokosolja på toppen. En kaka som tar fem minuter att göra förutom att plocka vinbären förståss;).


Vi hade med vår favorit krydda från Mexico  -Tajin

Det blev pizza och ostigt blomkålsröra, tomater  och gröna blad från odlingarna på Solhälla ( se bilder nedan) med passionsfruktsvatten. Och så klart kaka till efterrätt!Att gå i växthus är barndomsminnen för mig. Under mina första år bodde mina föräldrar på en gård där de odlade grönsaker, och jag kommer ihåg när jag var liten att jag älskade att gå där och dofta på tomaterna. Det var kanske där min kärlek och kontakt med råvaror började.
Så det är fint att ge barnen detsamma.

 

 

 


Vackra bilder från två vackra solplatser i Svenshögen som skapat soliga minnen inuti mig.
Kram
Erica
 

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »