Sol x 3

aug 5, 2019


Sol på Solhälla och på Solgläntan!
Det har varit en superfin vecka på Solhälla. En ledig vecka faktiskt. Jag är annars här för att hålla Raw Life Education eller laga mat på något retreat men veckan som varit har jag bara jobbat med datorn och varit ledig en hel del med familjen.
Solgläntan som drivs av Åke och Tingting Wikström har fantastiska odlingar och ett urmysigt kafe. De har en i världsklass gullig nybyggd uteservering – ”the Bird Nest”. Solhälla ser du i bakgrunden.

Flera små dammar där man kan mata guldfiskar, det gillar barnen!


De har även en butik där det finns eko varor att köpa både torrvaror och färska frukter och grönsaker från deras egna odlingar.

 


 

Ett av mina favorit blad – isört. Jag sätter mig bredvid odlingen och äter mitt mellanmål.

En dag lagade jag lunch för Communityn på Solhälla. Det är inte ofta vi har tid att sitta ned och äta ihop och planera inför framtiden eftersom det är full rulle för mig med annat när jag annars är här och styr upp inför och under utbildningen.
Röda vinbär hänger i stora klasar och jag tänkte att jag gör en god kaka med dem.
Helt tok god med mandelsmör, tahini, carob och honung i botten och en chokladsås med kakaomassa, raw cane sugar crystals och kokosolja på toppen. En kaka som tar fem minuter att göra förutom att plocka vinbären förståss;).


Vi hade med vår favorit krydda från Mexico  -Tajin

Det blev pizza och ostigt blomkålsröra, tomater  och gröna blad från odlingarna på Solhälla ( se bilder nedan) med passionsfruktsvatten. Och så klart kaka till efterrätt!Att gå i växthus är barndomsminnen för mig. Under mina första år bodde mina föräldrar på en gård där de odlade grönsaker, och jag kommer ihåg när jag var liten att jag älskade att gå där och dofta på tomaterna. Det var kanske där min kärlek och kontakt med råvaror började.
Så det är fint att ge barnen detsamma.

 

 

 


Vackra bilder från två vackra solplatser i Svenshögen som skapat soliga minnen inuti mig.
Kram
Erica
 

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »