Minska bruset

okt 25, 2019

IMG_8741

När jag pratar om detox så brukar jag prata om att minska bruset. I det samhälle vi lever i idag är det information från alla håll och kanter. Det kan bli så mycket så man inte ser något. Till slut får man välja vilka ”kanaler” man ska ta in information ifrån eller följa bara ett visst antal personer som inspirerar en. Samma kan det vara för kroppen, den blir överbelastad av olika födoämnen och till slut vet man inte vad det är som orsakar att man får huvudvärk, ont i magen, ont i lederna etc. Då är det bra att göra en detox, att minska på antal födoämnen för att minska bruset. När man har tightat till kosten så går det lättare att urskilja hur olika födoämnen påverkar en. Detox är ett superbra alternativ, något som jag har provat och även testat på familjen är födoämnestest. På bara 45 minuter kan du testa 46 olika födoämnen och om de stör dig. Vad menas med att det stör dig? Det kan vara att du håller på att skapa en intolerans som sedan kan bli en allergi. Testet gav mig svart på vitt att jag verkligen behöver utesluta vissa födoämnen som jag förstått stör mig men att det har inte varit ”tillräckligt illa”. Men nu fick jag verkligen se att ooops det är bara att utesluta. Ironiskt nog har jag känt ett tag att jag är känslig mot vissa nötter och det var verkligen tydligt att det var just dessa nötter jag skulle undvika. Det var också bra att vi gjorde det på hela familjen så vi har förståelse för varandras mat val.
Dessa födoämnestester är något som jag precis har börjat jobba med i mina hälso-och livsstilsanalyser. Maila mig på info@rawfoodbyerica.se så kan jag maila mer info hur det går till!
I mitt liv vill jag försöka ge det fokus som är viktigt för mig och som stärker mig. Genom att veta vad jag ska välja bort som stör mig, blir det enklare att göra det som är bra för mig.
Jag har jobbat med min man Sam och gett honom råd med kost, kosttillskott och livsstilsvanor och på bara en månad har jag sett sådana enorma förbättringar. Han känner själv att han har en helt annan motor, människor har möter i sitt yrke som yogalärare har gett honom kommentarer att han ser så ”biffig” ut, att han ser så välmående ut – detta är så otroligt fint att se hur små justeringar kan göra så mycket. Och att det bara kan bli bättre!
Kram
Erica

IMG_8690
IMG_8739

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Chokladtryffel recept från Passion för Mat

Hurra vad underbart att få delta på Passion för Mat igen! Detta år var mässan flyttade till Trollhättan, vilket gjorde det extra roligt.Det var flera år sedan jag var på scen och att få sprida kraften och hur gott raw food är älskar jag. Och att det går...

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Utlottning ”Enkel kombucha & kimchi”

Hemma så brygger jag kombucha, mixar smoothies, gör efterrätter och gör stora sallader. Med åren har min mat blivit väldigt enkel. Jag gör inte så ofta från något recept utan utgår från vad som finns i affären och är kreativ därifrån. Eller så blir det väldigt enkelt,...

Sista inspirationsbrevet

Sista inspirationsbrevet

Det var flera månader sedan, närmare sex månader sedan som mitt senaste inspirationsbrev kom ut. Här kommer det ett, som troligtvis kommer bli det sista för en tid, kanske för alltid. För nästan exakt ett år sedan var jag med om en cykelolycka där jag fick en...

Instagram – följ mig där

Instagram – följ mig där

Jag har haft samtal med mina vänner om att fastna med telefonen i handen och scrolla på sociala medier. Känner du igen dig? De som skapat sociala medier har skapat ett "Infinite flöde" vilket innebär att scrollandet aldrig egentligen tar slut. Och vår mänskliga hjärna...

Recept med Martas Glutenfria bröd

Recept med Martas Glutenfria bröd

Vegansmör:Här serverad med GourmetbrödetAntiinfllammatoriskt och raw smör - busenkelt att göra själv!1/2 dl olivolja1/2 dl mjuk kokosoljaen nypa salt2 tsk gurkmejaRör samman och förvara i en glasburk. Avokadotoast:Serverad på KuvertbrödAvokado och kimchi ( se mitt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »