Skapandet av Happy Me Kokbok

mar 7, 2020


Förra lördagen åkte jag till Scottland med dessa två härliga kvinnor – Marie Butler och Stephanie Sifvert. Bilden togs efter vi tagit den sista bilden och taxin väntade tillbaka till flygplatsen. Fyllda med härliga vibbar, MYCKET mat, inspiration och långa dagar så var första fotoveckan avklarad. Nästa väntar i april då vi intar Göteborg!

I januari och februari har Marie berättat om sin historia, sin vision och mission och verkligen om sin passion. Detta har jag skrivit ned medans Marie stått med händerna i grytorna och skapat 50 talet recept. Det var för ett år sedan vi satte fart på Maries dröm om att göra en kokbok. Med erfarenhet från mina 11 böcker så var vi en superkombo – jag vet hur man gör böcker och Marie har massor med kunskap som verkligen ska få delas i en bok. Stephanie och jag träffades för 13 år sedan då vi var två av en handfull som höll på med raw food. Hon hittade mig på något sätt på internet och vi fann varandra på en gång över en fika i Stockholm. Vi fick en sådan fin kontakt som vi fördjupat under åren och nu fick vi äntligen chans att skapa tillsammans med Marie. Stephanie har tidigare gjort fem böcker, både foto och form, så med våra tre gemensamma kvaliteter så gick allt så smooth och flowigt.


Vi möttes upp på Frankfurt och tog te och härligt vatten.

Marie hade packat matlådor och tagit med mumsig choklad.

Vi möttes av regn och grått i Glasgow men väldigt förväntasfulla.

Marie som bott och drivit ett kurscentra i 15 år på Penninghame House 2 timmar utanför Glasgow tog oss på en timmes rundtur, och det var den lilla rundan. Den stora hann vi aldrig med eftersom våra jobbdagar började 08 och slutade runt 22.I slottet som du ser på bilden bodde Marie och byggnaderna kring slottet är där kurserna inom djup självkännedom bedrivs. En sagolik miljö!

Under våra dagar på Penninghame var det en kurs parallellt som gjorde att vi fick dubbelt med mat. Makrobiotisk, glutenfri, vegansk, sockerfri!Vi letade rekvisita i varje hörn, ytor att använda inför fotograferingen och satte igång.

Allt för ett bra kort!

Den enda gången vi satt ned var i princip när vi åt. Vi provsmakade allt Marie lagade och jag kan säga att om du gillar ren, växtbaserad, närande mat är denna boken en guldgruva.

Golv kan vara väldigt fint att använda. Marie postade flitigt händelser på Instagram och facebook.

Marie med sin kock Angela i det stora köket.

Som skrivet hann vi inte ut så mycket, men en dag hann jag ta 10 minuters morgon promenad.

 

Rekvisita och helt magiska miljöer att arrangera foton i.


Happy Food = Happy Girls

 

Ta kort på kortet:)

Stephanie gjorde armhävningar och jag stod på huvudet mellan fotosessionerna. Mer energi!

Sista morgonen kom jag upp i tid och jag hade sedan jag kom till slottet spanat ut en plats att gå ned och bada i floden.

 

Det var -4 men har man bestämt sig så har man. Två dopp och 10 andetag det gör att jag känner mig än mer levande.


På ena sidan bordet…

och på andra sidan.

Så här glad var jag när jag checkade ut från det urgulliga gröna rum jag hade sovit i. Redo för att flyga hem igen.

Marie hade packat ned flygmat till oss men jag älskar att dricka mycket då jag flyger så lycka var att hitta färskpressad apelsinjuice och kombucha.


 


Nyttig mat och växtbaserat blir vanligare och vanligare även på flygplatser, tack och lov för det!


I taxfreen hittade jag honung som jag köpte med mig. David Wolfe pratar om ett honey trick som han gör då han flugit, han äter mycket honung för att återställa, återfukta och balansera kroppen. Den killen dricker bara källvatten nämligen så honung funkar bra då och honung går att köpa på tax freen. Black forest honung och honung från Scottland. Tack alla bin för gåvan från er.
Tack livet för gåvan jag har fått för att få vara med och skapa något som kommer att stor skillnad i människors liv. Tack Marie för förtroendet och till både Marie och Stephanie för helt magiskt samarbete
Kram
Erica

Flow Summit 2021

Flow Summit 2021

Internationella och skandinaviska inspiratörer sammanstrålar i årets online-event Det är en otroligt stor ära att få vara en del av årets Flow Summit! Där får jag dela min helhetssyn på hjur maten påverkar body, mind, spirit och hur du kan bjuda in mer raw food i ditt...

Säkerheten för allt

Säkerheten för allt

Igår när jag skulle somna tänkte jag på vad jag skulle vilja skriva till månadens inspirationsbrev. Jag kom ihåg en selfie jag hade tagit på mig själv i bilen som jag hade sänt till en vän. Mina tankar kom till mig då kring bilden hur vi behöver välja det säkra före...

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Månadens utlottning oktober Sapienic Boost

Jag märker direkt när det blir lite kyligare och mer blåsigt utomhus, sätter på värmen inom hus och vips säger det så blir huden helt annorlunda! Torr och mer känslig. På sommaren är jag lite slarvig med vad jag smörjer in mitt ansikte med för produkter men så fort...

Årstiderna recept💚

Årstiderna recept💚

Största lyxen för mig är att härliga råvaror och det är en av nycklarna för att få raw food att fungera i vardagen. Dock är tiden en stor faktor i mitt liv att jag inte tar mig till min närmsta eko butik. Så en ännu större lyx är att få galet underbara råvaror direkt...

Women 55+

Women 55+

My mum❣️ I am so inspired by her, to have seen her on the raw food path since more than 15 years is such a gift. Next year she will turn 80, have skin like a thirty year old, grateful beyond limits for her life and health and not taking a single pill except the...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »