presentation Ekoappen

apr 25, 2020

 
 

Presentation – vem är du?

Jag är en kvinna som älskar att inspirera till att bjuda in mer raw food och växtbaserad mat till alla. 2005 mötte jag raw food för första gången och blev kär vid första ögonkastet. Jag hittade hem efter år av sökande för min ”krångliga” mage, svajjande blodsocker, ständiga inflammationen i kroppen, överväxt av candida och otroliga sockersug. Efter 10 veckor hos min kusin i Kalifornien på bara 100 % ekologisk och raw food var alla mina fysiska bekymmer borta och min mentala hälsa hade också fått sig en skjuts – jag var lyckligare än någonsin. Sedan det mötet har jag inspirerat på alla sätt jag kan för att få andra att bjuda in raw food till olika stor del i sina liv. Till vardags består min kost av 80-90 % av raw food och jag älskar skapa nya recept, att plocka vilda blad till mina smoothies, brygga kombucha, fermtentera kimchi, göra läckra desserter och göra min egen choklad med medicinal örter och svampar.
 
 
 
 
 

Q&A

 

Vad är hälsa/hållbarhet för dig?

Att skapa en hållbar hälsa är att tänka längre än nuet. Hur påverkar det jag äter, gör, handlar för framtiden. Det är en balans att njuta nu men även att kunna njuta senare i livet, av livet och planeten. Jag försöker skapa en medvetenhet utan att fastna i tvivlet mellan vilket val som är bäst. Val kan vara olika hållbara på hälsa och planeten utifrån flera olika perspektiv, det viktiga är att du tänker till varv och tar ett medvetet val. Och det är aldrig för sent att göra en förändring till det bättre både för dig och planeten!
 

Vad är ditt bästa hälsotips?

Bjud in gröna vilda växter och mat med probiotika.
 
 

När mår du som bäst?

Det kan låta lite klyschigt men jag mår bäst vart jag än är. På en gata mitt i New York city, hemma i soffan och svarar på mail, under föreläsningar då jag får träffa människor, men en plats där jag verkligen känner mig helt euforisk är då jag är på landet med familjen, går barfota, plockar vilda blad, badar naken i sjön.
 

Hur räddar du världen lite varje dag?

Jag vill hellre säga hur kan jag förbättra världen varje dag. Det börjar med mig – hur kan jag vara en person som sprider glädje till andra? Hur kan jag göra så avge så lite avtryck jag kan på planeten samtidigt som jag lever ett liv anpassat till vår samhällsstruktur.
Återigen handlar det om medvetenhet.
Jag tänker efter före. Behöver jag detta klädesplagg? Väljer jag ekologiskt mat? Kommer jag ihåg att ta med tygkassar till affären? Vilka krämer använder jag på huden? Behöver jag tvätta håret flera gånger i veckan? Hur kan vi i familjen sprida medvetenhet?
 
 

Ditt bästa pepp-tips?

Glädje! Njuta! Ta bort pekpinnar, vi gör alla så gott vi kan, att landa i ”Good Enough” kan vara väldigt peppande att våga välja val som innebär hälsa och hållbarhet både för dig själv och planeten.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »