Ett sommarbesök med höstplaner

jul 12, 2020

Äntligen gjorde jag ett besök till Jonsereds trädgårdar och Jonsereds trädgårdscafé. Sayuri driver Jonsereds trädgårdscafe och i våras gick hon Raw Life Education för mer inspiration till sitt café.
Det var så härligt att få njuta av en god sallad i denna sagolikt vackra miljö. Och så härligt att få se Sayuri i action.
I caféet var det verkligen fullt upp och har varit hela våren och sommaren. I caféet kan man även njuta av raw godsaker från Rawgott, du ser lakritskola, limekaka och snickerskaka på fatet som Sayuri håller. Bella som driver Rawgott gick Raw Life Education sommaren 2014 och lever nu sin dröm och gör de finaste raw bakverken och godaste!
  En perfekt utflyktsplats när vädret är som det varit de senaste veckorna och stranden inte lockar. Vacker miljö, underbar mat och lugn och ro. Till mina tankar blev det förstås inspiration då Sayuri och jag pratat om att arrangera events där till hösten med raw food. Lokalen tar 30 personer så vi kan knö ihop ett gott gäng där för att vi båda kan sprida vår passion för raw food till andra. Hösten där är nog lika vacker på sitt eget sätt som det var nu med alla färger och det kändes som jag badade i klorofyll med allt det gröna.
Kram Erica

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Matchadressing till en sommarsalladSallad: 6 kvistar med grönkål 1 knippe rädisor 1 bunt sparris 1 liten fånkål 1 päronRepa grönkålen och skär i mindre bitar. Dela rädisorna. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar. Skär fänkålen i tunna och mindre delar. Skär upp...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »