Några dagar på paradisön

jul 25, 2020

Sommar på riktigt är det när jag checkar in på den ö där min kusin bor, vi lånar hans dotters stuga samtidigt som vi checkar in där checkar jag ut från resten av världen. Det trådlösa wifiet fick hänga med men sattes på sällan, så detta inlägg uppdateras efter vi nu kommit till Stockholm. Det är som två ytterligheter. Från ultimata lugnet till storstads Buzz.

Det växer bär: svarta vinbär, hallon, blåbär, krusbär och oändligt med gröna vilda ätliga blad.
Men det krävs förberedelse ändå att handla för fem dagar på en ö.

En sallad med kronärtskockspure, opastöriserade Oliver och hemmagjord gomashio. Det är en slags krydda som används i makrobiotisk kost ( malda sesamfrön med salt). Supergott att strössla över salladen!
En båttur men lite för blåsigt för paddla kajak tyvärr.
Ofta när jag gör mat tänker jag tema. En dag sushi, sallad med kall kokt potatis, eller som på bilden; meze.
Vinbladsdolmar, persiljetabouleh med gojibär, Oliver, hummus, inlagd gurka, grönsaksstavar och efterrätt honung med valnötter.
Jag tar med en hel del torrvaror hemifrån, sådant jag vet går åt. Aktiverade mandlar, havregryn, gojibär, russin, kanel och annat smått och gott.
Jag rullar mängder med bollar inför långa bilresor och när vi ska vara borta. Det är så bra för det behöver inte stå i kylen. Bollarna har dock en tendens att ätas upp snabbt och jag hade tagit med cashewsmör, lönnsirap och björksocker plus havregryn för att kunna göra en ny laddning av bollar. Kakao hittade jag i ett skafferit dock ej raw. Sam hade malt kaffebönor så i hälften av smeten lade jag ned lite kaffe. Jag gillar smaken men just koffeinet i kaffet blir lite för starkt.
En granne på ön odlar mycket och jag fick solmogna tomater, basilika och rosmarin. Bara det med olivolja och lite salt blir en perfekt middag.
Vi plockade havreax och barnen fick ta ut havrekornen och äta direkt. Är det här havre sa barnen? Så gott!

Min fina vän Dan, som förläst på Raw Life Education och som gick bort för en kort tid sedan, skrev en bok om att äta från naturen om hans filosofi om livet och raw food. Jag lånade ut den förra sommaren till en kvinna på ön. Nu fick jag tillbaka den och längtar att läsa och inspireras igen.

Nu väntar nya äventyr i Stockholm i storstads djungeln. Men min själ får en lugn vila på denna paradisö så jag tror att det kanske blir en tur till i sommar eller tidig höst.

Kram Erica

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »