Några dagar på paradisön

jul 25, 2020

Sommar på riktigt är det när jag checkar in på den ö där min kusin bor, vi lånar hans dotters stuga samtidigt som vi checkar in där checkar jag ut från resten av världen. Det trådlösa wifiet fick hänga med men sattes på sällan, så detta inlägg uppdateras efter vi nu kommit till Stockholm. Det är som två ytterligheter. Från ultimata lugnet till storstads Buzz.

Det växer bär: svarta vinbär, hallon, blåbär, krusbär och oändligt med gröna vilda ätliga blad.
Men det krävs förberedelse ändå att handla för fem dagar på en ö.

En sallad med kronärtskockspure, opastöriserade Oliver och hemmagjord gomashio. Det är en slags krydda som används i makrobiotisk kost ( malda sesamfrön med salt). Supergott att strössla över salladen!
En båttur men lite för blåsigt för paddla kajak tyvärr.
Ofta när jag gör mat tänker jag tema. En dag sushi, sallad med kall kokt potatis, eller som på bilden; meze.
Vinbladsdolmar, persiljetabouleh med gojibär, Oliver, hummus, inlagd gurka, grönsaksstavar och efterrätt honung med valnötter.
Jag tar med en hel del torrvaror hemifrån, sådant jag vet går åt. Aktiverade mandlar, havregryn, gojibär, russin, kanel och annat smått och gott.
Jag rullar mängder med bollar inför långa bilresor och när vi ska vara borta. Det är så bra för det behöver inte stå i kylen. Bollarna har dock en tendens att ätas upp snabbt och jag hade tagit med cashewsmör, lönnsirap och björksocker plus havregryn för att kunna göra en ny laddning av bollar. Kakao hittade jag i ett skafferit dock ej raw. Sam hade malt kaffebönor så i hälften av smeten lade jag ned lite kaffe. Jag gillar smaken men just koffeinet i kaffet blir lite för starkt.
En granne på ön odlar mycket och jag fick solmogna tomater, basilika och rosmarin. Bara det med olivolja och lite salt blir en perfekt middag.
Vi plockade havreax och barnen fick ta ut havrekornen och äta direkt. Är det här havre sa barnen? Så gott!

Min fina vän Dan, som förläst på Raw Life Education och som gick bort för en kort tid sedan, skrev en bok om att äta från naturen om hans filosofi om livet och raw food. Jag lånade ut den förra sommaren till en kvinna på ön. Nu fick jag tillbaka den och längtar att läsa och inspireras igen.

Nu väntar nya äventyr i Stockholm i storstads djungeln. Men min själ får en lugn vila på denna paradisö så jag tror att det kanske blir en tur till i sommar eller tidig höst.

Kram Erica

Lite av varje som hänt!

Lite av varje som hänt!

Idag måndag förmiddag sitter jag och skriver samman recept inför min online workshop på onsdag. Jag boostade mig själv med en chokladmjölk och kreativiteten satte fart!! Idén till en online workshop kom när jag stod i köket en lördagskväll och gjorde choklad med Liv...

En engelsk uppdatering 😁

En engelsk uppdatering 😁

Starting off my work week with a Super Duper Elixir Chocolate Milk and writing the recipes for Wednesday ”How to make your own Raw Chocolate” online workshop, updating my blog, answering emails and organising a weekly menuplan for @johannabjurstrom upcoming book 😻!...

Where ever I lay my mat

Where ever I lay my mat

... everyday I try to make space for yoga. Sometimes 5 min, and sometimes 2 hrs. It makes me feel more connected to myself; my breathe, my body and mind.Where ever I am, I try to squeeze in a yogamat but it can also be right on the carpet, as this morning.Mostly I am...

Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger!

"Var nöjd med allt som livet geroch allting som du kring dig serglöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var glad och nöjd för vet du vaden björntjänst gör ju ingen glad.Var nöjd med livet som vi lever här."Ja den sista vintermånaden och med en pågående pandemi, får...

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Online workshop – Gör din egen Raw Choklad

Snart vänder det, ljusare har det blivit men snart vänder det och värmen och vårkänslan kommer. Hur ska vi hålla ut och hålla geisten uppe? Mitt tips är att göra sin egen raw choklad. Att inköpa ingredienserna, handla någon roliga chokladform och sedan känna hur...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »