Torkade Tamarifrön

sep 14, 2020

Något jag nästan alltid har hemma; till mison, salladen, rödbetsröra, hummus etc.

Går givetvis bra med nötter också!

Hade svarta och vita sesamfrön hemma och pumpakärnor så de blötlade jag över natten, räcker med några timmar egentligen. Häll av blötläggningsvattnet. Eventuellt låt grodda över dagen eller marinera i tamari med en gång. Marinera i cirka en timma. Vänd runt fröna då och då. Sprid ut på teflex och torka i cirka 15 timmar. Förvara i en burk med tättslutande lock i flera månader ( se till att det blir genomtorrt).

Det är lite svårt att uppskatta måtten men cirka 5 dl nötter/frön och 1 dl tamari.

Lägg i en skål så det går plats på botten. Hellre en vidare form och höll över tamari så det täcker eller halvvägs täcker och du får Blenda runt lite.

Lycka till!

Kram

Erica

Lite av varje juice

En juice med lite av varje som finns i kylen smakar kanske inte jätte gott men gör jättegott för kroppen. Jag hade fem ledsna morötter, halv dassig sallad och vattenmelon skal. Allt åkte ned i mixern och silades genom en nötmjölkspåse. Det blev 8 dl juice! Kom ihåg...

Rosmylk

Rosmylk

Rosbladen är så rosa och vackra vid havet. Jag plockar de i en påse och tar hem. Lägger i en smoothie, pryder en sallad eller gör ros mylk. 1 msk cashewsmör med 2,5 dl ljummet varmt vatten, och 2 tsk honung med en näve rosblad. Mixa. Mmmmmm Kram...

Bli med valp

Bli med valp

Bli med valpSå blev vi med valp! Kanske därför jag ser lite trött ut på bilden… Men oj vilken kärleksbomb som kom till oss, den långhåriga dvärgtaxen Ronja! När hon bara somnar på mitt bröst och lugnet sprider sig, det är en ny slags lycka jag fått uppleva och får mig...

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

Rabatt kod Alive foods/ Bara Bra Mat

På bilden ser du två av mina fina Foodie Friends! Marie Butler Andersson och Thim Bohm på Maries release party för boken Happy Me, som jag var med och skapade. Thim och jag har känt varandra i över 12 år och vilken sjukt rolig resa vi har haft tillsammans. Thim stod...

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Recept med Matcha – Yuko Ono Sthlm

Matchadressing till en sommarsalladSallad: 6 kvistar med grönkål 1 knippe rädisor 1 bunt sparris 1 liten fånkål 1 päronRepa grönkålen och skär i mindre bitar. Dela rädisorna. Skär sparrisen i cirka 2 cm långa bitar. Skär fänkålen i tunna och mindre delar. Skär upp...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »