Mitt Skafferi med Gryningen

nov 30, 2020

I MITT SKAFFERI med Erica Palmcrantz Aziz @rawfoodbyerica“I mitt skafferi” träffar vi inspirerande personer och kikar in deras skafferi. Vi delar deras tips och tricks för att äta mer hälsosam och näringsrik mat, samt hör om deras filosofi kring mat och hälsa.

Vad är din matfilosofi?
Min matfilosofi är att lära känna sig själv och göra medvetna matval som är rätt för en själv just i den stunden. Det jag vet är att äter man ren och oprocessad mat så minskar man bruset inom en själv och har lättare att känna av vad man mår bra utav. Jag vill inte säga att något är rätt eller fel, bra eller dåligt. Mat är egentligen bara mat, samtidigt som det är otroligt kraftfullt verktyg för att ha energi, vara frisk, vara i balans och till glädje. Jag inspirerar till att bjuda in mer raw food för det är något magiskt med den maten! 

Vad kan man alltid hitta i ditt skafferi?
Jag har ett basskafferi med olika nötter, frön, torkade frukter och bär. Linser, bönor och frön att grodda. Olika slags superfoods såsom; bärpulver från Norden, Raw cacao och macapulver, yaconsirap, chaga, reishi. Quinoa, miso, kimchi och kombucha finns också i skafferiet ( eller när det är öppnat i kylen:). Dina bästa matlagningstips?
Lär dig vara kreativ med det som du har hemma, då kan du alltid svänga ihop något. Så ta vad du har och skapa med det är mitt bästa matlagningstips!

Vilken maträtt är din go-to när du behöver laga någonting hälsosamt snabbt?
Jag har några olika snabbrätter;* Ljummen miso med avokado och kimchi *Grön smoothie med linfrökex toppad med avokado, groddar och grönsaker* Selleri med tahini och dulse alg* En varm fyllande dryck på hampafrö, chaga, reishi, raw cacao, honung och ljummet vatten* chiapudding med groddat torkat bovete med bärpulver och yaconsirap

Tar du kosttillskott och i så fall vilka?
Yes jag tar kosttillskott men jag börjar alltid med maten, att försöka få i mig så mycket näring jag kan få från maten och sedan komplettera med kosttillskott. Vilka kosttillskott jag tar varierar beroende på vad jag behöver stärka hos mig själv.

De jag oftast tar på daglig basis är under de mörka månaderna är Basic Nutrients från Thorne, en omega 3 olja, D & K2 vitamin, B12 plåster, extra magnesium. Sedan älskar jag att experimentera med olika tinkturer, adaptogener som är mat men fungerar som en slags ”hälsoförsäkring”

Vad är dina bästa tips för att äta hälsosamt?
Att inte göra det för svårt och komplicerat. Gör det enkelt! Skaffa dig ett basskafferi med nyttiga råvaror och lär dig cirka 10 recept som du känner dig bekväm med. När du kan de, kan du skapa egna variantioner. Gör mer när du ändå gör och spara. Det är det bästa att planera och förbereda för att kunna äta bra. 


Vilken är din favorit matlagningsblogg eller bok?
En bok som följt mig under åren är Gabriel Cousens ” Rainbow Live Green Cuisine”. Den boken har supergoda recept och mycket matnyttig information om raw food, både som kost och livsstil.

Att känna sig vacker

Att känna sig vacker

Tankar delade i mitt inspirationsbrev Att vara vacker I alla tider har människor prytt sig, använd färgextrakt för att framhäva sina egna färger, män som kvinnor. Och det vi också vet är att skönheten kommer inifrån, och den avspeglas på utsidan. En osäker insida är...

Svart tandkräm

Jag var hos tandläkarn och frågade om det bästa sättet att göra tänderna vitare utan att bleka. Svaret var att det går inte. Väl hemma kikade jag i mina skåp och tänkte nu gör jag min egen tandkräm som kan göra tänderna lite mer vita. Liv och jag spelade in en IGTV...

En kvällsceremoni med vit salvia

En kvällsceremoni med vit salvia

På kvällen efter kanske en dag som varit lite fylld med lite mer än vanligt eller om jag känner att jag är fast i min energi, tar jag salvia. Varje kväll renar jag med någon slags rökelse för att på något sätt säga hej då till dagen och allt som varit. Men som skrivet...

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Raw pizza på balkongen 🍕💚

Jag delar en bild och ett inlägg som jag lade ut på instagram 🥰💚 Kram Erica Raw pizza for dinner in the evening sun 🍕🌅💚. Some people think it is complicated to eat raw but literally this pizza took me 2 minutes to make, but the crust from buckwheat and sunflower seeds...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »